Publicerad: 2016-08-16 01:13 | Uppdaterad: 2016-08-16 01:13

Miia Kivipelto tilldelas 2016 MetLife Foundation Award

MetLife Foundation har för trettionde året i rad delat ut priser till forskare som gjort enastående insatser inom forskning kring Alzheimers sjukdom. Bland pristagarna 2016 finns professor Miia Kivipelto, professor vid Karolinska Institutets institution för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS).

Metlife foundation (Metlife-stiftelsen) har sedan starten 1976 årligen delat ut priser till forskare som gjort viktiga insatser för forskningen kring Alzheimers sjukdom. Grundtanken är att forskning är rätt väg för att förstå och i framtiden kunna behandla denna sjukdom.

I år delas fyra priser på totalt 350.000 USD ut i två kategorier. En av pristagarna i kategorin "Major awards" är professor Miia Kivipelto.

Professor Kivipeltos arbete är numera i frontlinjen inom internationellt samarbete för att lösa de problem som finns med att tidigt kunna identifiera individer som har ökad risk för Alzheimers sjukdom samt förebygga insjuknade i demenssjukdomar.

– MetLife Foundation är stolt över att kunna presentera sina ”Major Awards” till Dr. Bu och Dr. Kivipelto för deras exceptionella vetenskapliga bidrag till forskningen, som hjälper oss att komma närmare att kunna bota Alzheimers sjukdom och liknande demenssjukdomar, säger A. Dennis White, MetLife Foundation.

Läs mer om prisutdelningen och prismottagarna här: http://mlfawards.afar.org