Publicerad: 2015-03-02 14:24 | Uppdaterad: 2015-03-03 11:11

Medicinsk Vetenskap om ensamheten som hotar vår hälsa

Ofrivillig ensamhet är en större riskfaktor för att dö i förtid än både fetma och fysisk inaktivitet. Läs om vikten av social samvaro för vår hälsa i senaste numret av Medicinsk Vetenskap.

Testa också din demensrisk i vår fördjupning om hälsosamt åldrande och möt forskarna som lever som de lär. Tidningen bjuder även på en intervju med vårdprofessorn som vill att vi pratar mer om döden. Dessutom: Hepatitbehandling genom tiderna, hjärndonationer och som vanligt - frågespecial. Med mera.

Läs artiklar direkt på webben:

Nyfiken på ensamhet

Brist på social samvaro kan vara farligare än rökning. Läs om en bortglömd riskfaktor för vår hälsa - ensamhet - och vad man kan göra för att bryta den.

På djupet: Hälsosamt åldrande

Åldrandet pågår hela livet. Men i takt med att vi blir allt äldre har forskarna intresserat sig allt mer för hur vi kan förbli friska in i det sista. Läs vår fördjupning om hur du kan leva för att få ett så hälsosamt åldrande som möjligt. Dessutom: Möt tre äldre som praktiserar för fullt.

Intervjun Carol Tishelman

Vi ska alla möta den. Ändå för vi sällan samtal om döden. Med sina forskningsfrågor vill professor Carol Tishelman skaka liv i vardagsexistentialismen.

Läs också: