Publicerad: 2022-01-19 17:16 | Uppdaterad: 2022-02-03 08:44

Martin Bergö ny vicerektor för forskning

Porträtt på Martin Bergö
Martin Bergö, vicerektor för forskning och ordförande för kommittén för forskning. Foto: Ulf Sirborn

Professor Birgitta Henriques Normark lämnar uppdraget som vicerektor för forskning och ordförande för kommittén för forskning den 31 januari 2022. Hon efterträds av professor Martin Bergö.

Martin Bergö är professor i molekylär medicin vid institutionen för biovetenskaper och näringslära (BioNut) vid KI och är tidigare vice ordförande i kommittén för forskning. Han efterträder Birgitta Henriques Normark som vicerektor för forskning och ordförande i kommittén från och med 1 februari till och med 31 december 2022.

Till ny vice ordförande under samma period utses Catarina Almqvist Malmros, professor i klinisk epidemiologi vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) vid KI.