Publicerad: 2019-10-01 16:42 | Uppdaterad: 2019-10-02 11:25

Många NVS:are medverkade på årets Forskarfredag

Här rapporterar några från sina uppdrag den dagen.

Kay Sundberg besöker Södra Latin under årets forskarfredag.
Kay Sundberg besökte Södra Latin under årets Forskarfredag.

Kay Sundberg

- Jag var på Södra Latin hos en ”etta” på NA-programmet, berättar Kay Sundberg, biträdande lektor vid sektionen för Omvårdnad. Min presentation hette ”Trygg och säker kontakt med vården”. 

Hon pratade först en del om vad forskning är och när man kan tala om evidensbaserad vård/metoder etc. Vidare tog hon upp ehälsa och hälsoappar (både vad det är och inte är), begreppet hälsa och varför det är viktigt att patienter själva rapporterar/talar om hur de mår.
- Sedan berättade jag om vår app plus lite resultat från olika studier, säger Kay. Det var mycket spännande och kul!

lecture
Ulrica Nilsson föreläser under Forskarfredag 2019.

Ulrica Nilsson

- Jag pratade om hur det kom sig att jag blev forskare,  hur min väg till forskningen gick till samt gav lite smakprov på min forskning och vikten av kunskap, säger Ulrica Nilsson, professor vid sektionen för Omvårdnad. 

 

Talks
Vanja Berggren pratar om flickors och kvinnors hälsa i Afrika och Mellanöstern.

Vanja Berggren

Vanja Berggren, forskare inom global hälsa vid sektionen för Omvårdnad, föreläste om Flickors och kvinnors hälsa i Afrika och Mellanöstern.

Ambulance nurses teaching pupils
Jörgen Nyqvist och Karin Brolin genomförde triageringsövningar och förevisade ambulansen för alla intresserade.

Veronica Lindström

Veronica Lindström, ambulandsforskare m m vid sektionen för Omvårdnad, hade en  45 minuters dialog med elever från Spånga grundskola. Hon berättade om forskning i ambulanssjukvården och arbetet som lärare, forskare och programdirektor på KI samt att vara specialistsjuksköterska i ambulansen. Tillsammans med Jörgen Nyqvist, ambulanssjuksköterska och adjungerad klinisk adjunkt på KI, och Karin Brolin, ambulanssjuksköterska, genomfördes "triageringsövningar" och förevisning av ambulansen för alla gymnasister, elever, lärare, studievägledare och kollegor som kom förbi och var nyfikna. 

Pupils around the ambulance
Jörgen Nyqvist visar ambulansen.