Publicerad: 2020-09-01 14:45 | Uppdaterad: 2020-09-01 14:55

Liselotte Jansson ny verksamhetschef vid Komparativ medicin

Liselotte Jansson börjar som ny verksamhetschef vid Komparativ medicin den 15 oktober 2020.

Porträtt av Liselotte Jansson.
Liselotte Jansson.

Liselotte Jansson kommer senast ifrån en roll som forskningschef vid ett läkemedelsföretag i Belgien.

Liselotte disputerade 1994 inom immunologi vid Uppsala Universitet. Därefter var hon verksam vid Lunds universitet som forskarassistent i sex år, då hon bland annat moderniserade en av djuravdelningarna.

Under 12 år har hon arbetat i varierande roller på AstraZeneca i England, Göteborg och Södertälje. Under denna period arbetade hon med forskning samt med försöksdjursfrågor. I Södertälje var hon också Godkänd Föreståndare.

Liselotte efterträder tf verksamhetschef Christer Säfholm på Komparativ medicin och börjar sin tjänst den 15 oktober.

Om Komparativ medicin

Komparativ medicin har hand om alla delar av verksamheten som rör forskning med djurförsök på KI. Här arbetar veterinärer, tekniker, biomedicinska analytiker, lärare och administrativ personal. komparativ medicin ger service och vägledning i försöksdjursfrågor till forskare, doktorander och andra anställda på Karolinska Institutet.