Publicerad: 2018-03-01 13:49 | Uppdaterad: 2018-03-01 14:39

Lär känna Amanda - ny forskningskoordinator på CIMED

I februari började Amanda Klein som forskningskoordinator för CIMED. Amanda kommer bland annat att ansvara för utlysning, annonsering och sammanställning av forskningsstöd och vara webbredaktör för CIMEDs hemsida.

Vad blir dina huvudsakliga uppgifter som forskningskoordinator för CIMED?

– Tillsammans med föreståndaren/Annika och styrelsen ska vi jobba för att främja samarbetet mellan klinisk och preklinisk forskning vid Campus Flemingsberg. Tanken är att snabbare nå ut med nya forskningsupptäckter till nytta för patienten. Jag kommer att ansvara för utlysning, annonsering och sammanställning av forskningsstöd, planering av budget och uppföljning, upprätta kontrakt med CIMED forskare, koordinera seminarieserier och vara webbredaktör för CIMEDs hemsida. Utifrån CIMEDs nya satsning på en mera klinisk-orienterad forskning kommer vi att försöka komma på nya sätt att öka samarbetet mellan prekliniska och kliniska forskare, säger Amanda Klein.

Vad kommer du närmast ifrån?

– Jag disputerade 2011 från Inst för medicin Huddinge i fettcellsbiologi och har sedan dess jobbat som postdoc med molekylära regleringsmekanismer för muskelfysiologi på Inst för fysiologi och farmakologi i Solna. Jag kommer att jobba 50% på koordinatorstjänsten på CIMED parallellt med en praktik på SBU (Myndigheten för medicinsk och social utvärdering).

Kan du berätta lite kort om din bakgrund?

– Jag är född i Åbo i Finland, studerade molekylärbiologi i Lund och bott i Stockholm sedan 2005.

Vad gillar du att göra när du är ledig?

– Förutom att umgås med familjen så försöker jag hinna med löpträning och att gå på konserter (främst indie). Jag reser gärna och de senaste åren har det blivit en del resor till vänner i USA men Grekland är även ett favoritresmål. Älskar även att semestra på Gotland och i den Åboländska skärgården, där vi har en stuga.

Läs även: Nystart för forskningscentrumet CIMED, Campus Flemingsberg

Hemsida CIMED