Publicerad: 2020-11-11 20:24 | Uppdaterad: 2020-11-11 20:37

Lansering av podcasten KIPRIME - om globalt ledande medicinpedagogisk forskning

mikrofon

Karolinska Institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik (KIPRIME) belönar globalt banbrytande forskning om hur vi bäst främjar lärande och bedömning av kompetens inom hälso- och sjukvården. Enheten för undervisning och lärande (UoL) lanserar nu podcasten KIPRIME som del av det kontinuerliga och livslånga lärandet.

Podcasten erbjuder en unik möjlighet till ett lättillgängligt och brett perspektiv över forskningsfronten inom medicinsk pedagogik.

KIPRIME priset har instiftats av KI i samverkan med Gunnar Höglund och Anna-Stina Malmborgs Stiftelse. Stiftelsens grundare är läkare och forskare som tidigare, under många år, varit verksamma inom Karolinska Institutet. Enheten för Undervisning och Lärande (UoL) har tillsammans med stiftelsen utvecklat KIPRIME Podcast där du får möta världens ledande forskare och forskning i medicinsk pedagogik.

Lär dig mer om till exempel att bedöma studenters lärande. Andra frågor som kommer diskuteras i podcasten:

• Hur påverkar AI lärande och vårt sätt att undervisa?
  • Hur utvecklas kliniskt tänkande?
  • Vilken betydelse har språk för teamarbete inom hälso- och sjukvården?
  • Vad innebär det att vara en excellent klinisk lärare?

Medverkande

I KIPRIME podcast medverkar bland annat professorerna Brian Hodges, Lorelei Lingard, David Irby, Cees van der Vleuten, Ronald Harden och årets KIPRIME-pristagare Glenn Regehr. I de 24 avsnitt som nu producerats presenterar samtliga tio pristagare sin forskning och sina tankar om framtiden.

Deltagare i KIPRIME Fellows diskuterar.
KIPRIME Fellows. Foto: Erik Cronberg.

Du möter också de första 14 KIPRIME Fellows, som representerar en mångfald av nästa generations ledande forskare från hela världen och som antagits till KIPRIME-prisets Fellows-program.

– Enheten för Undervisning och lärande vill med dessa 24 poddavsnitt bidra till livslångt lärande i pedagogik, inspirera och presentera den globala ”cutting-edge”-forskningen som görs idag. Dessutom ger KIPRIME Fellows genom sin mångfald podden en perspektivrikedom och en nerv, säger Jonas Nordquist, KIPRIME Fellows Director.

KIPRIME Podcast produceras i samarbete med Alina Jenkins, BBC-presentatör.

Jonas Nordquist Forskare