Publicerad: 2016-03-07 18:40 | Uppdaterad: 2016-03-07 18:45

Kristiina Tammimies tilldelas priset "For Women in Science" 2016

Måndagen den 7 mars, dagen före den Internationella kvinnodagen, delades årets L’Oréal-Unesco ‘For Women in Science’-pris ut. En av de två pristagarna var Kristiina Tammimies, genetiker och forskare vid Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet (KIND).

Det årliga priset uppmärksammar två lovande forskare inom naturvetenskap, teknik och matematik och delades ut av ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson. En prissumma om 150 000 kronor vardera delas ut till pristagarna som också erbjuds ett ettårigt mentorprogram som anordnas av Sveriges unga akademi.

Det internationella priset instiftades av L’Oréal Foundation och Unesco år 1998 för att främja kvinnors deltagande i vetenskaplig forskning. Nationella program finns i över 50 länder. I Norden finns L’Oréal-Unesco For Women in Science-priset i Danmark, Finland och sedan 2015 även i Sverige. L’Oréal-Unesco ‘For Women in Science’-priset i Sverige är ett samarbete mellan L’Oréal Sverige, Svenska Unescorådet och Sveriges unga akademi. Sveriges unga akademi ansvarar för den vetenskapliga delen i priset.