Publicerad: 2019-08-16 13:52 | Uppdaterad: 2019-08-16 14:49

KI uppåt i världsrankning

Karolinska Institutet hamnar på plats 38 i 2019 års Shanghai-ranking (ARWU – Academic Ranking of World Universities). Det är det bästa resultatet för KI under de 17 år som rankningen har gjorts. Förra årets placering var 44. I ämnesrankningarna (”Subject Ranking”) hamnar KI på plats 6 när det gäller “Nursing“, plats 5 för “Public Health” och plats 4 för “Pharmacy and Pharmaceutical Sciences“.

Årets så kallade Shanghai-rankning (ARWU – Academic Ranking of World Universities) visar att Karolinska Institutet står starkt i den allt hårdare internationella konkurrensen mellan lärosäten. KI går upp på plats 38, sex placeringar bättre jämfört med förra året.

I ämnesrankningarna ligger KI ännu bättre till inom samlingsområdena “Medical Sciences” och “Life Sciences”. KI har placering 21 i världen i “Clinical Medicine“. När det gäller “Nursing” ligger KI på sjätte plats.  I ämnet “Public Health” är placeringen fem och i “Pharmacy and Pharmaceutical Sciences” fyra.

Uppsala universitet, på plats 62, och Stockholms universitet, på plats 73, finns med på listan över de 100 bästa universiteten i världen. Harvard toppar, följt av Stanford och Cambridge. Amerikanska och brittiska universitet dominerar listan.