Publicerad: 2019-07-31 13:13 | Uppdaterad: 2019-08-08 09:44

KI-forskaren Emma Frans en av årets sommarvärdar i P1

Emma Frans. Photo: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Baksidan med vetenskap är att den har en tendens att komma och sabba sådant som verkar lite för bra för att vara sant. Det menar Emma Frans som i år debuterar som sommarvärd.

Emma Frans, forskare vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik har sedan år 2013 drivit en blogg som fokuserar på att ge ett vetenskapligt perspektiv på aktuella eller särskilt intressanta frågor och företeelser. År 2017 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst och utsågs strax därefter till Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning.

Ytterligare två sommarpratare med KI-anknytning

Även Ingrid le Roux, hedersdoktor vid Karolinska Institutet och Anders Hansen, alumn från läkarprogrammet, sommarpratar i årets upplaga av Sommar & Vinter i P1.