Intern kurs och fortbildning Workshop: Hitta nyhetspotentialen i din forskning och skriv för The Conversation

2024-03-26 9:00 - 11:00 Add to iCal
Campus Solna Rolf Bergin, Berzelius väg 3 (Våningsplan 4 i Berzeliuslaboratoriet)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Den internationella nyhetssajten The Conversation bjuder i samarbete med Karolinska Institutets kommunikationsavdelning in KI:s forskare till en workshop för att träna på att hitta nyhetspotentialen i den egna forskningen och skriva populärvetenskapligt.

Workshoppen ingår i KI:s medlemskap i The Conversation, en internationell nyhetsplattform där akademiska forskare skriver sina egna populärvetenskapliga nyheter, artiklar och analyser på engelska - med hjälp av The Conversations professionella journalister och redaktörer.

The Conversations workshop syftar till att öka förståelsen för vad som karakteriserar en bra nyhetsartikel och ge deltagarna möjlighet att träna på att pitcha den egna forskningen i korta intresseväckande texter. Det ges också en introduktion till vad The Conversation är och vad nyhetssajten kan erbjuda KI:s forskare. Workshoppen leds av en av deras redaktörer och hålls på engelska på KI Campus Solna. Du har också chansen att anmäla dig till en 15 minuter lång enskild avstämning med redaktören på The Conversation för att diskutera din forskning/expertis, hitta potentiella ämnen av intresse och identifiera infallsvinklar du kan ha missat. Dessa kommer att hållas efter workshoppen kl 11:00-12:00.

Anmälan

Anmäl dig via KI:s kommunikationsavdelning på the-conversation@ki.se om du är intresserad av att medverka i workshoppen och meddela om du även är intresserad av en kort individuell avstämning efteråt. Inkludera gärna en kortfattad beskrivning av dig och ditt expertområde samt vilka ämnen du är intresserad av att skriva om. Skicka även med kontaktinformation.

Workshoppen omfattar:

  • Vad The Conversation är, vad de gör och varför
  • Hur deras redaktörer arbetar tillsammans med forskare med en artikel
  • Deras publik och engagemang, potentiella fördelar för forskare och universitet
  • Hur man hittar idéer eller vinklar för artiklar, nyhetsvärdet av expertis
  • Hur man pitchar artikelidéer för redaktörer
  • Det journalistiska förhållningssättet till skrivandet
  • Workshop för artikelidéer med feedback från en redaktör och gemensam diskussion

KI The Conversation

KI:s funktionsmejl för frågor som rör The Conversation