Intern kurs och fortbildning Workshop: Hitta nyhetspotentialen i din forskning och skriv för The Conversation

2023-09-19 9:00 - 11:00 Add to iCal
Campus Solna Rolf Bergin, Berzelius väg 3 (Våningsplan 4 i Berzeliuslaboratoriet)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Den internationella nyhetssajten The Conversation bjuder i samarbete med Karolinska Institutets kommunikationsavdelning in KI:s forskare till en workshop för att träna på att hitta nyhetspotentialen i den egna forskningen och skriva populärvetenskapligt.

The Conversation är en politiskt obunden nyhetssajt där akademiska forskare själva skriver populärvetenskapliga nyheter, artiklar och analyser på engelska inom sina expertområden - med stöd av en redaktör. KI har sedan januari 2021 ett samarbete med The Conversation som även inkluderar workshoppar för forskare.

The Conversations workshop syftar till att öka förståelsen för vad som karakteriserar en bra nyhetsartikel och ge deltagarna möjlighet att träna på att pitcha den egna forskningen i korta intresseväckande texter. Det ges också en introduktion till vad The Conversation är och vad nyhetssajten kan erbjuda KI:s forskare. Workshoppen leds av en av deras redaktörer och hålls på engelska på KI Campus Solna.

Du kan också anmäla dig till en 15 minuter lång enskild avstämning med redaktören på The Conversation för att diskutera din forskning/expertis, hitta potentiella ämnen av intresse och identifiera infallsvinklar du kan ha missat. Dessa kommer att hållas efter workshoppen kl 11:00-12:30, först till kvarn gäller.

Anmälan

Anmäl dig via KI:s kommunikationsavdelning på the-conversation@ki.se om du är intresserad av att medverka i workshoppen och meddela om du även är intresserad av en kort individuell avstämning efteråt. Inkludera gärna en kortfattad beskrivning av dig och ditt expertområde samt vilka ämnen du är intresserad av att skriva om. Skicka även med kontaktinformation.

Workshoppen omfattar:

  • Vad The Conversation är, vad de gör och varför
  • Hur deras redaktörer arbetar tillsammans med forskare med en artikel
  • Deras publik och engagemang, potentiella fördelar för forskare och universitet
  • Hur man hittar idéer eller vinklar för artiklar, nyhetsvärdet av expertis
  • Hur man pitchar artikelidéer för redaktörer
  • Det journalistiska förhållningssättet till skrivandet
  • Workshop för artikelidéer med feedback från en redaktör och gemensam diskussion

KI The Conversation

KI:s funktionsmejl för frågor som rör The Conversation