Föreläsningar och seminarier Webbinarium: Hur kan vi stärka vår psykiska hälsa under och efter covid-19?

2020-11-23 18:30 - 19:30 Add to iCal
Online

Vilka åtgärder behövs för att inte den psykiska hälsan ska försämras allmänt i samhället och vad vi kan göra för att exempelvis skadligt bruk av alkohol, depression och självmord inte ska öka till följd av pandemin? Boka in den 23 november och ta del av diskussionen med möjlighet att ställa frågor. 

Huvudfrågan som kommer diskuteras är vad vi kan göra för att stärka vår psykiska hälsa under och efter covid-19? Underlag kring vad vi vet idag om hur vår psykiska hälsa påverkas av pågående pandemi lyfts fram. Risker som kan finnas med en ökning av skadligt bruk av alkohol, depression och till och med självmord kommer diskuteras och åter vad vi kan göra för att hindra en ytterligare försämring av den psykiska hälsan i samhället som redan innan pandemin var ett stort folkhälsoproblem.

För att diskutera detta deltar socialminister Lena Hallengren, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten Johan Carlsson, generalsekreterare för Suicide Zero och ledamot i styrelsen för Fonden för psykisk hälsa Rickard Bracken samt ordförande för Nationell samverkan för psykisk hälsa Anki Sandberg.

Registrera dig här!

Webbinariet arrangeras och modereras av Alexandra Charles, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Martin Schalling, professor vid Karolinska Institutet och ordförande Fonden för psykisk hälsa.

I chatten deltar ordförande i programutskottet i Fonden för psykisk hälsa överläkare Maria Larsson.
 

Kontakt