Föreläsningar och seminarier Webbinarium för arbets- och fysioterapeuter om demensvård

2022-11-11 12:15 - 13:00 Add to iCal

Vi välkomnar dig som är arbets- eller fysioterapeut till ett kostnadsfritt lunchwebbinarium. Vad säger forskningen om hur vi bör strukturera och prioritera demensvård? Vilka hjälpmedel, verktyg och strategier finns det evidens för? Träffa kursansvarig och en tidigare deltagare på KI:s magisterutbildning i demensvård. Ta del av några forskningsrön och lär dig mer om vad utbildningen kan leda till.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

I september 2023 startar nästa omgång av magisterutbildningen i demensvård för arbets- och fysioterapeuter. Är du nyfiken och vill veta om detta kan vara något för dig eller dina medarbetare? Har du frågor om utbildningen och vad den kan leda till? Då är detta ett perfekt tillfälle att få reda på mer.

Du kommer att träffa kursledare Anna Brorsson, med dr, leg arbetsterapeut, och tidigare kursdeltagare Silviafysioterapeuten Madelene Bruce Danielsson. Du kommer att få information om innehåll och upplägg samt kommer höra om personliga erfarenheter av utbildningen och vad den betytt i yrkesrollen för tidigare deltagare. Du kommer även få ta del av några intressanta forskningsrön och case i relation till utbildningen. 

Det kommer finnas tid för frågor via chatten. Webbinariet är kostnadsfritt. 

Dag

11 november 2022

Tid

12:15 - 13:00

Plats

Digitalt via Zoom

Målgrupp

  • Arbets- och fysioterapeuter
  • Chefer/beslutsfattare
  • Fortbildningsansvariga

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet

Om talarna

Anna Brorsson

Anna Brorsson

Arbetsterapeut med en doktorsexamen i Medicinsk vetenskap, Karolinska Institutet. Disputerade 2013 med en avhandling med titeln: Access to everyday activities in public space, views of people with dementia. Arbetar som universitetsadjunkt och tillhör forskargruppen CACTUS (Cognitive Accessibility and Technology Use when Ageing in home and Society).  

Madelene Bruce Danielsson, one of the first Silvia Occupational Therapists, at the graduation ceremony. Photographer: Erik Cronberg
Foto: Erik Cronberg

Madelene Bruce Danielsson

Legitimerad fysioterapeut med magisterutbildning i demensvård från Karolinska Institutet i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet. I sin magisterstudie intervjuade hon fysioterapeuter om deras erfarenheter av att bedriva träning utomhus för personer med demenssjukdom på särskilt boende.

Kontakt

Michelle Azorbo Kommunikatör