Föreläsningar och seminarier Webbinarium: Current Clinical Status of Amyloid-targeting Therapy for Alzheimer´s Disease

2024-06-17 12:15 - 13:00 Add to iCal
Online

Välkommen till ett kostnadsfritt lunchwebbinarium med professor Dorota Religa om aktuell klinisk status av amyloidriktad terapi vid behandling av Alzheimers sjukdom.

Ta reda på mer om begränsningarna såväl som den potentiella nyttan med amyloidriktade metoder för att sakta ner progressen av Alzheimers sjukdom (AD). De amyloidriktade läkemedlen kan förändra förloppet av AD hos utvalda populationer i de tidiga stadierna. Samtidigt har behandlingarna också visat sig ha betydande biverkningar. Även hälsoekonomiska aspekter behöver beaktas.

Tidigare och nuvarande deltagare i programmet Magisterutbildning i demensvård för läkare (60 hp) är också inbjudna att diskutera hur klinikerna förbereds för framtida utmaningar inom diagnos och behandling av AD. Kortfattad information om höstens utbildning kommer också att ges i slutet av webbinariet.

Webbinariet arrangeras i samarbete med Svenska registret för kognitiva/demenssjukdomar (SveDem).

.
Dorota Religia. Foto: Stefan Zimmermann. Theofanis Tsevis. Foto: Privat.

Föreläsare

Dorota Religa, professor i geriatrik vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska Institutet.

Theofanis Tsevis, MD, anknuten till forskning, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Karolinska Institutet. Theofanis är nuvarande deltagare på programmet Magisterutbildning i demensvård för läkare och blivande Silvialäkare. 

Titel

Current Clinical Status of Amyloid-targeting Therapy for Alzheimer´s

Program

  • Föreläsning av professor Dorota Religa 
  • Diskussion
  • Presentation av Magisterutbildning i demensvård för läkare 2024

Plats

Online via Zoom

Anmälan

Till anmälan. Sista anmälningsdag är 13 juni. 

Webbinariet hålls på engelska. 

Profile image

Susanna Sjunneryd

Projektsamordnare