Föreläsningar och seminarier Trappans dag - så får vi Sverige i rörelse efter pandemin

2021-09-22 14:00 - 15:30 Add to iCal
Online www.100trappsteg.se
Trappans dag, 22 september 2021 Foto: N/A

Välkommen till ett inspirerande digitalt arrangemang om de stora hälso- och samhällsekonomiska vinsterna som kommer med ökad fysisk aktivitet. Deltar gör några av Sveriges främsta forskare och läkare, träningsprofiler, experter och beslutsfattare inom området fysisk och psykisk hälsa.

Pandemin har inneburit att svenska folket sitter mer och rör sig mindre. Något som kommer att få konsekvenser för vår fysiska och psykiska hälsa. Dessutom riskerar det att bli mycket kostsamt. Sjukdomar kopplade till dåliga levnadsvanor som för lite fysisk aktivitet kostar redan idag samhället miljardbelopp varje år.

Nu krävs kraftfulla insatser för att få människor att börja röra sig mer igen. Ny forskning visar att vi underskattat vardagsmotionen. Ökad vardagsrörelse – som att gå minst 100 trappsteg varje dag – är i själva verket nyckeln till ett hälsosamt och frisk liv.

ARRANGÖRER: Folkhälsoorganisationen 100 trappsteg i samarbete med Cancerfonden, Hjärnfonden, Hjärt-Lungfonden, Karolinska Institutet samt Suicide Zero.