Annan Trappans dag

2020-09-22 9:00 - 11:00 Add to iCal
Digitalt evenemang

Trappans dag är ett digitalt arrangemang om trappans och rörelsens betydelse för vår hälsa. Lyssna till Sveriges främsta forskare och läkare, experter och beslutsfattare inom området fysisk och psykisk hälsa.

Ett par ben som går uppför en trappa.

Följ evenemanget

100trappsteg

SVT Forum

100trappsteg Facebook

Program

Senaste forskningen om fysisk aktivitet och hälsa! Varför ska vi gå i trappor?

Mai-Lis Hellénius är läkare och professor på Karolinska Institutet. Hon har i flera decennier forskat och undervisat om betydelsen av rörelse och en hälsosam livsstil för vår hälsa. I föreläsningen sammanfattar hon kunskapsläget och fokuserar på vardagsrörelsens betydelse.

Det som gör livet värt att leva. Om livskonst, livsmättnad och suicidalitet hos äldre.

Ullakarin Nyberg har jobbat som psykiater i snart 30 år. Nu jobbar Ullakarin med suicidprevention inom Norra Stockholms psykiatri och forskar om suicid vid Centrum för Psykiatriforskning.

Så får vi fler barn och unga i rörelse.

Carolina Klüft är f.d. friidrottare med flertalet mästerskapsguld. Idag är hon verksamhetschef för Generation Pep som arbetar för att alla barn och unga ska ha viljan och möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Ett steg i taget - Vägen till Agenda 2030.

Gabriel Wikström är nationell samordnare för Agenda 2030 med ett förflutet inom folkhälsoområdet och partipolitiken bl. a som folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister.

Vad kan samhället och politiken göra?

Paneldiskussion med föreläsarna Mai-Lis Hellénius, Carolina Klüft och Gabriel Wikström samt Anette Jansson, expert prevention på Hjärt-Lungfonden och Rickard Bracken, generalsekreteraren för Suicide Zero.

Folkhälsoinitiativet 100 trappsteg är en uppmaning till alla att gå minst 100 trappsteg, varje dag, resten av livet, för att få bättre kondition, bli starkare och må bättre.

Trappans dag leds av Mattias Sunneborn och Jenny Åkervall, initiativtagare till 100 trappsteg.

Följ gärna @100trappsteg på Instagram!