Föreläsningar och seminarier Stockholm Public Health Lecture: Den samtida ökningen av våld och psykologisk stress hos ungdomar

2024-03-19 15:00 - 16:30 Add to iCal
Online via Zoom, se länk nedan
Kollage av tre bilder. Första bilden: En vy av Sthlm, den andra en folksamling, den tredje en föreläsningssal.
Foto: Lasse Skog och iStock.

Institutionen för global folkhälsa, i samarbete med Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, bjuder in till den kommande föreläsningen i serien Stockholm Public Health Lectures. Ämnet för föreläsningen är ökningen av våld och psykologisk stress hos ungdomar över hela världen.

I detta seminarium kommer vi att diskutera den samtida ökningen av våld och psykologisk stress hos ungdomar i hela världen, från epidemiologi av motgångar och nya former av socialisering till intervention och förebyggande i skolor och kliniska miljöer. 

Talare

Cécile Rousseau är professor vid McGill University, Montreal, Kanada, och innehar en forskningsprofessur i Kanada om förebyggande av våldsam radikalisering. Hon har arbetat mycket med invandrar- och flyktinggrupper, utvecklat specifika skolbaserade interventioner och lett policyorienterad forskning. 

 

Delta i seminariet via Zoom

Om Stockholm Public Health Lectures
Föreläsningsserien fokuserar på viktiga och aktuella ämnen inom folkhälsoområdet, samt frågor som rör planering och beställning av hälso- och sjukvård. Föreläsningarna hålls på engelska, är kostnadsfria och riktar sig till en bred publik. Stockholm Public Health Lectures hålls två gånger per termin.

Kontakt