Föreläsningar och seminarier Science Today - Om människokroppen

2023-05-05 18:00 - 19:00 Add to iCal
Annan Stortorget 2, Gamla Stan, Stockholm
Röda bubblor
Science Today - The Human Body Foto: Sharon Pittaway

På vilket sätt kan vi optimera vår kropp? På vilket sätt kan vi förbättra funktioner och sinnen i kroppen?

Science Today tar temperaturen på vetenskapen 2023 och bjuder in till en afterwork där doktorander och postdoktorer från Karolinska Institutet (KI), Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms universitet (SU) får chansen att presentera sin forskning på scen.

Denna gång är det dags att utforska människokroppen. Användandet och tillgången till teknologi för att förstå vår kropp har ökat markant – hur ser vi på kroppsrytm i relation till teknologi?

Kvällens samtal sker på engelska.

Om talarna

Laura Crucianelli är Marie Skłodowska-Curie-forskare vid Brain, Body and Self Lab, Institutionen för neurovetenskap, Karolinska Institutet. Hon forskar på hur vi kan uppleva vår kropp som vår egen, genom taktila, termiska och fysiologiska signaler. 

Maaike Iris Moes, doktorand på Kungliga Tekniska Högskolan, forskar inom omgivningsfysiologi, om hur människokroppen reagerar på och anpassar sig till extrema miljöer. 

Kasper Karlgren, Doktorand på Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet. Hans forskning kretsar kring sömn, sömnhacking och kroppsrytmer i relation till teknologi. 

Kontakt

Caroline Larsson Ekström Kommunikatör