Föreläsningar och seminarier Science Today event om foodtech på Nobelprismuseet

2023-02-24 18:00 - 19:00 Add to iCal
Annan Nobelprismuséet, Stortorget 2, Gamla Stan

Vilka är de nya teknologierna inom livsmedelsindustrin? Kommer vi att äta annorlunda i framtiden? Efter de tre första möten i Science Today är det nu dags att fördjupa oss i Framtidens mat.

Hydroponisk odling
Life Eternal exhibition. © Nobel Prize Outreach. Foto: Foto: Nanaka Adachi

Science Today tar temperaturen på vetenskap 2023 och bjuder in till en ny slags afterwork. Här får doktorander och postdoktorander från Karolinska Institutet, Kungliga tekniska högskolan och Stockholms universitet att presentera sin forskning på scen. Efter samtalen fortsätter vi med ett nätverkande häng med drinkar och musik som stimulerar hjärnan! 

Under nästa Science Today – foodtech kommer vi bland annat prata om hur teknologi kan ha en betydande roll för att förändra hur vi äter. Hur den kan påverka produktionen och distribution i vår konsumtion av mat. Att genom innovation, data och nya tekniker hitta nya sätt att odla i ex stadsmiljöer. Hydroponiska och aeroponiska odlingar är exempel på nya sätt att odla mat, utan jord. 

Kvällens samtal hålls på engelska.

Program

17.00 Förmingel
18.00 Samtal på scen
18.45 Diskussioner
19.00 Mingel och DJ

 

Kontakt

Caroline Larsson Ekström Kommunikatör