Konferenser och symposier Precisionsmedicin ger nya möjligheter till ett friskare liv – är du beredd att dela din hälsodata?

2022-10-06 16:00 - 17:00 Add to iCal
Online Zoom och på Karolinska Institutet, Biomedicum, Nils Ringertz-salen
Precision
Foto: Getty Images

Genomic Medicine Sweden, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet bjuder in till ett seminarium om precisionsmedicin. Seminariet är en del av Nobel Calling, Nobelmuseets arrangemang under första veckan i oktober då årets mottagare av Nobelpriset tillkännages.

Vi är mitt uppe i en spännande tid där medicinska och tekniska framsteg har kommit så lång att vi på riktigt kan prata om skräddarsydd vård och behandling. Medicinsk forskning parallellt med utveckling inom bioteknik och AI har på senare år tagit stora kliv mot vad som tidigare mest var en avlägsen vision – precisionsmedicin. Det innebär en omställning inom hälso- och sjukvården som gör att vi i dag kan förebygga och upptäcka sjukdomar i ett tidigt skede och ge effektivare behandlingar. Men med nya möjligheter följer även utmaningar, en av dem är att kunna hantera och dela hälsodata.

Tillgång till hälsodata, inklusive genetisk information, om individer behövs för att kunna fortsätta att utveckla och implementera precisionsmedicin i sjukvården. Är du beredd att dela personlig data för ett friskare liv för dig och dina medmänniskor?

Överläkaren och professorn Anna Martling och Charlotta Ingvoldstad Malmgren, genetisk vägledare kommer att berätta mer om de nya möjligheter som finns för mer precis diagnostik och individanpassad behandling och de nya perspektiven på att dela hälsodata.

En del av Nobel Calling Stockholm

I oktober varje år tillkännages vilka forskare som ska tilldelas de olika Nobelprisen – och först ut är alltid Nobelpriset i fysiologi eller medicin. I kunskapens anda bjuder Nobel Prize Museum, i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, på inspirerande event och lärorika möten.

Loggor för Nobel Calling och KI.

Kontakt

Mikaela Friedman Forskningssamordnare