Annan Policy lab – ett forum för diskussion och lärande: Global hälsopolicy, politik och politisk ekonomi - vad är skillnaden och spelar det någon roll?

2024-05-13 14:00 - 15:30 Add to iCal
Campus Solna Ragnar Granit, Floor 3 in Biomedicum, Solnavägen 9, 171 65 Solna
Dekorativ bild
Foto: Getty Images

Centrum för hälsokriser och Centre of Exellence for Sustainable Health (CESH) vill återigen bjuda in dig till ett policylabb. Den här gången hålls det på engelska!
Vi kommer att diskutera global hälsopolicy, politik och politisk ekonomi - vad betyder termerna och spelar det någon roll? Folkhälsoexperten Mariam Claeson kommer att dela med sig av sina personliga reflektioner.

A picture of Mariam Claeson
Mariam Claeson. Foto: Private.

Program:

Arrangörerna hälsar välkomna och ger en kort introduktion till policy lab.

Reflektioner av Miriam Claeson

Mariam Claeson är senior rådgivare vid Institutionen för global folkhälsa, Karolinska Institutet, och arbetar med finansiering och politisk ekonomi för ungdomars psykiska hälsa. Hon har arbetat med internationella hälsofrågor i mer än 30 år, vid WHO, Världsbanken och Bill och Melinda Gates stiftelse, och var tidigare chef för den globala finansieringsfaciliteten för kvinnor, barn och ungdomar. Hon är för närvarande medlem i Lancet Commission on adolescent health and wellbeing. Mariam är hedersdoktor i medicin vid Karolinska Institutet.

Diskussion och frågor

Vi välkomnar alla deltagare att ställa frågor, dela med sig av erfarenheter och delta i diskussionen.

Registrera dig för att delta:

Registrera ditt deltagande genom att klicka på den här länken! Observera att du endast kan närvara personligen, ingen online-deltagande. Kaffe, te och bullar kommer att serveras.

Om du har några frågor, vänligen kontakta: healthcrises@ki.se

Kontakt

Nina Viberg Projektsamordnare
+46852483394