Föreläsningar och seminarier Öppen föreläsning - Sexism in an economic system: #metoo, geniuses, and heroes: Karin Hansson docent i medieteknik

2023-03-09 15:00 - 16:30 Add to iCal
Campus Solna Hybrid event, Inghesalen, Widerströmska huset plan 2, Tomtebodavägen 18a and online via Zoom (länk nedan)
Karin Hansson Associate professor of Media Technology, Foto: Privat
Karin Hansson docent i medieteknik vid Södertörns högskola. Foto: Privat

Välkommen till en föreläsning den 9e mars, dagen efter den internationella kvinnodagen. Karin Hansson föreläser om sexism och sexuella trakasserier utifrån ny forskning om #metoo-rörelsen inom konstvärlden, akademin och journalistiken.

Delta på föreläsningen på plats eller via Zoom och denna möteslänk

Föreläsningen hålls på engelska och riktar sig till alla medarbetare och studenter vid KI.

Maktordningar och Motstånd. Forskarperspektiv på #Metoo I Sverige
Maktordningar och Motstånd. Forskarperspektiv på #Metoo I Sverige (2022). Omslagsform & Foto: Cia Björk, PCG Malmö & Åsa Andersson Broms.

KI:s kansli för hållbar utveckling och lika villkor bjuder in till en föreläsning med anledning av den internationella kvinnodagen.

Denna föreläsning handlar om hur sexism och sexuella trakasserier kan förstås i ett större system av ekonomiska relationer. Utifrån forskning om #metoo-rörelsen inom konstvärlden, akademin och journalistiken påvisas sambandet mellan sexistiskt och rasistiskt förtryck och oklara arbetsvillkor.

Karin Hansson är docent i medieteknik vid Södertörns högskola och projektledare för forskningsprojektet ”#metoo-aktivism i Sverige”.

Hon är också en av redaktörerna för den nypublicerade boken Maktordningar och Motstånd. Forskarperspektiv på #Metoo I Sverige.

Anmäl dig via länken ovan, zoom-länken mailas ut innan eventet.

Kontakt