Annan NeurotechEU Hackathon

2023-05-31 till
2023-06-01 Add to iCal
Biomedicum (TBA)

Ta chansen att delta i det första NeurotechEU Hackathon någonsin. Du som student eller forskare kommer att arbeta i internationella team för att med all din erfarenhet hjälpa till att hitta nya och kreativa lösningar på en komplex samhällsutmaning kopplad till neurotechområdet.

Så vad är utmaningen?

Efter omröstningt i NeurotechEU Student Council har det beslu´tats att  teamen kommer att arbeta med en utmaning relaterad till mental hälsa. Den valda vinkeln och det exakta temat kommer att avslöjas den första dagen av hacket.

Deltagarnas profil

Det fina med ett hackathon är att alla deltagare bidrar med olika perpektiv. Studenter (bachelor, magister, PhD) och forskare inom det breda området neurovetenskap är den tänkta målgruppen.

Intresseanmälan - stängd

Det är först till kvarn som gäller – och KI kommer att ha lika antal deltagande som är doktorander och kandidat-/masterstudenter. På kvällen den 31 maj kommer finnas möjlighet att delta på middag och utrymme att nätverka med andra deltagare i NeurotechEU rektorsmöte som pågår parallellt..

För mer information om tider under dagarna se agendan för rektorsmötet där hackathonet ingår.

Varför ett utmaningsdrivet hackathon?

Syftet med ett utmaningsdrivet hackathon är att föra samman människor med olika perspektiv så att de tillsammans kan komma fram till innovativa idéer, lösningar och potentiella vägar framåt i viktiga och relevanta frågor.

I samarbete med Openlab

NeurotechEU arrangerar detta hackathon i samarbete med Openlab Sthlm, ett innovationscenter som har arbetat med social innovation inom offentlig sektor i 10 år, tillsammans med Stockholms stad, Region Stockholm och de fyra Stockholms universitet, inklusive KI.

Openlab tror att stora samhälleliga innovationer kommer från en djup förståelse av behoven och erfarenheterna hos människor som är kopplade till en utmaning, vilket säkerställer relevanta lösningar som löser verkliga behov. För att stödja detta sätt att tänka tillämpas den användarcentrerade och kreativa problemlösningsmetoden Design Thinking.

Agendan för Hackathon

Under "hackathonet" kommer facilitatorer, koordinator och ett backoffice stödja teamen och guida dem genom processen.

  • Vi börjar med att fördjupa vår förståelse för utmaningen, genom att definiera behoven hos de människor som är kopplade till den.
  • Det kommer att finnas flera resurser och experter tillgängliga för teamen för att hjälpa dem att få insikter.
  • Baserat på dessa insikter kommer teamen att arbeta tillsammans för att hitta ett antal potentiella idéer och lösningar.
  • Teamen kommer att komma på en sista idé, som de kommer att pitcha till en jurypanel som kommer att betygsätta projekten utifrån vissa bedömningskriterier.
  • Och till sist prisutdelningen där det vinnande laget får ett fint pris

Mer information

Profile image

Maria Olsson

Projektledare KI NeurotechEU
+46852486968

Kontakt

Maria Olsson Samordnare
+46852486968