Konferenser och symposier Nationell katastrofmedicinsk konferens 2022

2022-12-01 13:00 till
2022-12-02 15:30 Add to iCal
Campus Solna Cesar, Berzelius väg 3, 171 65 Solna
Logga för nationell katastrofmedicinsk konferens 2022. förkortning, datum och plats i svart och lila mot vit bakgrund

2022 års Nationell katastrofmedicinsk konferens arrangeras torsdag och fredag den 1 och 2 december av Kunskapscentrum för global katastrofmedicin på Karolinska Institutet (KI), i samarbete med Centrum för hälsokriser på KI och Nationellt råd inom katastrofmedicin. Konferensen hålls på plats på KI Campus Solna från lunch till lunch och innehåller bland annat panelsamtal, presentationer, postersession och praktiska demonstrationer av simuleringsverktyg.

Om konferensen

Kunskapscentrum för global katastrofmedicin och det nystartade Centrum för hälsokriser vid Karolinska Institutet arrangerar årets nationella katastrofmedicinska konferens. Det är ett samarbete med svenskt nationellt råd inom katastrofmedicin som består av akademiska och kliniska experter inom katastrofmedicin vid sex svenska universitet.

Nationell katastrofmedicinsk konferens är en årligen återkommande konferens som samlar företrädare för olika aspekter av arbetet inom katastrofmedicin. Temat för i år är Universitetens roll när Sverige rustar för kommande kriser och katastrofer - vad kan och bör vi bidra med?

Konferensen erbjuder en unik möjlighet för forskare, lärare, krissamordnare och representanter från regioner, sjukhus, politiken, civilsamhällesorganisationer, myndigheter, med mera, att mötas kring aktuella frågeställningar, dela erfarenheter och skapa nya samarbeten. Fokus kommer ligga på att mötas, samverka och på att finna nya sätt att stärka svensk katastrofmedicinsk beredskap. Flera paneldiskussioner och liknande forum står på programmet, som gör det möjligt att mötas och diskutera en mängd frågor inom det breda ämnet katastrofmedicin. Klicka på länken nedan för att se programmet i detalj. 

Tid och plats

  • kl. 13:00-18:30, 1 december 2022 – kl. 08:30-15:30, 2 december 2022
  • Konferensen kommer att genomföras på plats på Karolinska Institutet Campus Solna. Det kommer inte finnas möjligheter att delta digitalt. 
  • Sista anmälningsdag är den 17 november!

Deltagaravgifter

  • Avgift (för deltagare som deltar i tjänsten): 1500 kr 
  • Avgift för privatpersoner: 600 kr 
  • Avgift för studenter: 300 kr  

Följande ingår i deltagaravgiften

  • Inträde till samtliga aktiviteter under programmet
  • Förtäring under konferensen  

Avgift betalas, med faktura eller kort, direkt vid anmälan via länken nedan. Vid anmälan finns det också möjlighet att anmäla om man vill presentera en poster, samt om man önskar delta i presentationen av olika katastrofmedicinska övningar (ViTriEx och AnTriEx, Emergo Train System, MACSIM) på fredagseftermiddagen.

Anmälan

Anmäl dig här! För mer information och fullständigt program, vänligen besök Kunskapscentrum för global katastrofmedicins hemsida. 

 

Logotype for nationell katastrofmedicinsk konferens 2022. namn, datum och plats i svart och lila på vit botten

Kontakt

Åsa Svensson Kommunikatör
+46852483309