Föreläsningar och seminarier Michael Eisenberger - "The sixth vital sign: What our sperm is trying to tell us"

2019-05-08 12:00 - 13:00 Add to iCal
Karolinska Universitetssjukhuset, Solna Clarence Crafoord, A5:04, Nya Karolinska, Eugeniavägen 3, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna
Onsdagen den 8:e maj 2019. kl 12.00-13.00
Lokal: Clarence Crafoord, A5:04, Nya Karolinska, Eugeniavägen 3, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna

University of Stanfords chef för manlig reproduktionsmedicin och kirurgi, Dr. Michael Eisenberg, delar sina tankar om vikten av att analysera spermier. Om du tänker på medicinska tester för bedömning av hälsotillstånd tänker du antagligen på blodtryck, blodfetter, blodsocker, m.fl. Dessa test används som markörer och signaler för att identifiera ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke. Testen bekräftar inte att patienten har ett medicinskt problem, men de indikerar en högre sannolikhet för att ett problem finns och kan motivera fördjupad utredning eller ett behandlingsbeslut.

Michael Eisenberg är en av ett växande antal forskare inom reproduktionsmedicin som söker tydliggöra kopplingen mellan spermiekvalitet och övergripande hälsa. Jämfört med många andra hälso-biomarkörer är sperma fortfarande relativt dåligt förstådd utöver kopplingen till fertilitet. Men det finns en växande mängd bevis som tyder på att testiklarnas förmåga att producera spermier kan vara en viktig markör för långsiktiga hälsoförhållanden.

Föreläsningen ges på engelska

Välkomna!

Svensk Andrologisk Förening i samarbete med ANOVA

Dokument