Föreläsningar och seminarier MedEd Lab: Virtuell simulation

2021-04-22 12:00 - 13:00 Add to iCal
Online Zoom
flygbild över utspridd folkmassa ansluten med linjer
Photo: Getty Images

Hur kan virtuell simulering förbereda våra studenter för hälso- och sjukvårdens verklighet? I denna MedEd Lab kommer vi att diskutera vilka typer av lärande som virtuell simulering kan stimulera, samt få ett exempel på hur det kan implementeras.

Under detta webbinarium, som är en del av MedEd Lab-serien, ska vi diskutera användning av en virtuell simulering. När passar det, vilket lärande kan ske och vilka strategier bör man ha vid implementering. Diskussionen kommer att utgå ifrån ett specifikt fall där virtuell simulering har implementerats.

Under webbinariet kommer vi att träffa Matthew Kirkman och Louisa Cheung som kommer att dela sina erfarenheter med simuleringsverktyget Labster.

  • Louisa Cheung är kurskoordinator för kursen Kunskapsfronten translationell medicin inom Master­programmet i molekylära tekniker inom livs­vetenskaperna
  • Matthew Kirkman är kursansvarig lärare på Cell, stamcells- och utvecklingsbiologikursen i Kandidat­programmet i biomedicin och deputy director of education på CMB

Målen med webbinariet är att:

  • diskutera områden där virtuellsimulering kan användas för kompetensträning
  • diskutera strategier för implementering av virtuella simuleringar i utbildning
  • diskutera olika fallgropar och utmaningar

Webbinariet kommer att hållas på engelska, och kommer att spelas in.

Dina erfarenheter

Har du egen erfarenhet av virtuell simulering? Berätta gärna om det i anmälningsformuläret nedan så kan vi få anledning att ta upp det under seminariet!

Registrera dig här

Kontakt

Teresa Sörö Pedagogisk utvecklare