Föreläsningar och seminarier MDMA-assisterad terapi för PTSD: Initial evidens för en genombrottsbehandling

2020-02-18 17:00 Add to iCal
Campus Solna Andreas Vesalius, Berzelius väg 3, Solna

Tidiga studier har visat att MDMA-assisterad terapi kan vara en effektiv behandling för posttraumatiskt stressyndrom. Med pågående större kliniska fas 3-studier har denna banbrytande terapiform potential att revolutionera hur PTSD behandlas och livet för de som lider av det.

Detta föredrag ger en översikt över Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) - programmet för PTSD-forskning, beskriver och illustrerar det terapeutiska tillvägagångssättet och beskriver hur terapeuter utbildas för att tillhandahålla denna terapi. Framtida riktningar och utmaningar för genomförandet av denna behandling kommer att diskuteras. Detta föredrag följs av en frågestund med talaren.

Portrait Elizabeth Nielson

Dr. Elizabeth Nielson är psykolog med fokus på att utveckla psykedeliska läkemedel som empiriskt stödda behandlingar vid PTSD, beroende och depression. Dr. Nielson är terapeut på FDA-godkända kliniska prövningar av psilocybin-assisterad behandling av alkoholbrukssyndrom, MDMA-assisterad behandling vid PTSD och psilocybin-assisterad behandling av behandlingsresistent depression. Som medgrundare av Fluence tillhandahåller hon fortbildning och utbildningsprogram för terapeuter som vill arbeta med integration av psykedeliska upplevelser i kliniska miljöer. Hennes forskning omfattar kvalitativa metoder och mixed-methods som är utformade för att ytterligare förstå fenomenologin och mekanismerna för förändring i psykedelia-assisterad terapi, inklusive erfarenheter från försöksdeltagarna och terapeuterna själva. Efter att ha avslutat ett NIH-postdoktoralt stipendium vid NYU har hon publicerat och presenterat ämnen inom psykedelisk terapeututbildning, terapeuters personliga erfarenhet av psykedelia och psykedelisk integration i grupp- och individuell psykoterapi.

Kontakt

Alexander Lebedev Forskningsspecialist