Föreläsningar och seminarier Människa och maskin – Science Today i Reaktorhallen

2024-04-26 18:00 - 19:00 Add to iCal
Annan KTH Reaktorhallen, Drottning Kristinas väg 51, Stockholm
Bild på en robothand
Science Today - Människa och maskin Foto: N/A

Vad gör smarta maskiner med oss och vår framtid? I denna åttonde upplaga av Science Today intar vi Reaktorhallen på KTH och undersöker temat Människa och Maskin.

Idag använder vi oss av maskiner och artificiell intelligens dagligen, oftast utan att vi märker det. Algoritmer och dataprogram finns i bakgrunden i all vår digitala kommunikation. Så hur påverkar det oss att vi samarbetar med AI i vardagen och upplever den som mer mänsklig än tidigare? Kommer vi att börja betrakta maskiner och AI som en integrerad del av oss själva? Och kan smarta maskiner hjälpa oss uppnå resultat vi inte skulle ha klarat på egen hand? 

Välkommen till Science Today – en återkommande afterwork som kickstartar hjärnan och helgen med dagens mest spännande forskning och några av Stockholms bästa DJs. Science Today bjuder in doktorander och postdoktorer från Karolinska Institutet (KI), Chalmers tekniska högskola, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Stockholms universitet (SU) att presentera sin forskning på scen.

Talare

Tillkännages inom kort.

Språk

Engelska

Program

17.00 Insläpp i Reaktorhallen. Mingel och musik av DJ Malin Evrenos
18.00-19.00 Samtal på scen
19.00-20.00 Efterhäng i Reaktorhallen med DJ Malin Evrenos 

Samtalet leds av Nobelprismuseets Olof Somell.

Kontakt