Föreläsningar och seminarier Lunchföreläsning KI och kulturhuset: Det luktar sjukdom

2020-10-21 11:00 Add to iCal
Foajé 3, plan 3, Kulturhuset. Fri entré men biljett krävs, reservera via länken nedan!

Doften går knappat att urskilja – men vi människor kan faktiskt känna igen lukten av sjukdom, även om vi inte alltid är medvetna om det. Lunchföreläsningen är ett samarbete mellan Karolinska Institutets kulturråd och Kulturhuset Forum/Debatt. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering. Föreläsningen hålls därför inför en begränsad publik om max 50 personer. Boka din plats här på sidan!

Doften går knappat att urskilja – men vi människor kan faktiskt känna igen lukten av sjukdom, även om vi inte alltid är medvetna om det.

Forskning vid Karolinska Institutet visar att någon som blivit sjuk nästan direkt ger ifrån sig dofter som människor och djur registrerar och reagerar på. Hur påverkar det vår hjärna och våra beteenden? Kan doftforskning användas för att utveckla vården? Och vad har luktsinnet att göra med Covid-19? 

Mats J Olsson är professor i psykologi och dr Johan Lundström är forskare inom neuropsykologi, båda vid Institutionen för klinisk neurovetenskap på Karolinska Institutet. Tillsammans kommer de hålla en lunchföreläsning som följs av en frågestund, ledd av Johan Wirfält från Forum/Debatt.

Varmt välkommen att delta på plats eller via vår digitala sändning – föreläsningen sänds live på Kulturhuset Forum/Debatts Facebooksida och här i eventet, samt via Kulturhuset Stadsteaterns hemsida.

Datum: Onsdag 21 oktober 2020
Tid: kl 11.00-11.45 
Plats: Foajé 3, plan 3, Kulturhuset
Fri entré men biljett krävs, reservera via länken nedan! 

Boka biljetter här

Kontakt

Mats J Olsson Professor