Konferenser och symposier Konferens: Social hållbarhet – eller dö

2023-09-20 9:30 - 17:00 Add to iCal
Campus Solna Medicinska Föreningen, Nobels väg 10, Solna
Natur blomma
Foto: Astrid Åberg Magdalinski.

Centrum för social hållbarhet (CSS) firar sitt 10-årsjubileum och anordnar en konferens inspirerad av fem nyckelord: empati, medkänsla, tillit, visdom och altruism.

Vi välkomnar dig att komma och reflektera över världsläget, eftersom våra samhällen står inför en rad kriser, och diskutera vilka åtgärder som behövs.

Vill du delta? Registrera dig genom att klicka på länken som du hittar längst ner på denna sida.

SARS COVID-19-pandemin lämnade både samhälleliga och individuella avtryck på vårt ansvar för att minska smittspridningen. Invasionen i Ukraina belyser vikten av hållbara förbindelser och globalt förtroende. Energikrisen och inflationen påminner oss om att ta itu med ojämlikheter och polariserat ledarskap. Kriserna för förlust av klimat och biologisk mångfald får oss att inse hur beroende vi är av varandra för att ta hand om vår sårbara miljö. I alla dessa livshotande situationer står vi inför utmaningar, såväl som möjligheter, att bygga en mer hållbar värld. Eller misslyckas.

För att öppna upp för nya insikter och medskapande handlingar kommer vi att berika lärmiljön under konferensen med musik, dans och berättelser från kollegor och vänner från när och fjärran.

Deltagande talare: Eva Bojner Horwitz, Stefan Einhorn, Ingemar Ernberg, Pehr Granqivst, Karim Jebari, Kaja Korosec, Patrik Lindenfors, Marijane Luistro Jonsson, Walter Osika, Folke Rydén, Anders Sandberg, Cecilia Stenfors, Folke Thersman, David Thyrén och Töres Theorell, Nina Wormbs.

Medverkande musiker och kompositörer: Filip Korosec, Johan Ramström och Karin Rehnqvist.

Du är mer än välkommen! Du hittar länken till att registrera ditt deltagande här nedanför. 

 

Här hittar du programmet till konferensen

Kontakt

Walter Osika Senior forskningsspecialist