Föreläsningar och seminarier KI:s forskare möter gymnasieelever under Forskarfredag

2019-09-27 9:00 - 15:00 Add to iCal
Albanova, KTH/SU, Roslagstullsbacken 21

Den sista fredagen i september firas Researchers’ night runt om i Europa varje år för att visa hur fascinerande, viktigt och kul forskning är. I år deltar runt 30 forskare från KI i utställningar och föreläsningar på Albanova i Stockholm. Evenemanget är öppet för allmänheten men huvudmålgruppen är gymnasielever.

I år är temat för Forskarfredag rymden då det är 50 år sen människan för första gången landade på månen. Lars Karlsson, omgivningsfysiolog vid institutionen för farmakologi och fysiologi, kommer att intervjuas på scen av Cecilia Odlind, programledare för podcasten Medicinvetarna, under sin föreläsning "Leva i rymden - kan man det?". 


I utställningensdelen på Albanova deltar bland andra Dorota Religa, Sophie Gaber, Jill Ziesmer, Eva Hedlund, Dominika Radziun och Veronica Lindström tillsammans med kollegor från sina institutioner. Se mer i programmet nedan vilka KI-forskare som deltar i dialoger och seminarier.

I samband med Forskarfredag hålls också tävlingen ForskarGrandprix där forskare tävlar om vem som gör den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning på 4 minuter. För KI tävlar i år Azadeh Karami och Jurac Sejnic

Kontakt

Sabina Giulini Kommunikatör