Föreläsningar och seminarier Inspirationsdag för KI:s medarbetare: Hjärna, hjärta, kropp – så blir vi bättre rustade för att möta en föränderlig och utmanande värld

2023-05-12 9:00 - 12:00 Add to iCal
Online
Porträttcollage med Jessica Norrbom, Maria Ahlsén, Predrag Petrovic, Walter Osika
Jessica Norrbom, Maria Ahlsén, Predrag Petrovic, Walter Osika Foto: n/a

KI:s medarbetare är välkomna till en digital inspirationsdag med tema "Hjärna, hjärta, kropp – så blir vi bättre rustade för att möta en föränderlig och utmanande värld". Du får möjlighet att lyssna och ställa frågor till vår nya ledning samt några av våra framstående forskare och lärare på området. Eventet är öppen för sen registrering.

Program och anmälan

09.00   Presentation av dagen

09.10  Rektor, prorektor och universitetsdirektör berättar

09.55  Om du skulle vara rektor…?

10.05  Aktiv paus med friskvården, därefter teknisk paus

10:15  Starkare och friskare utan fusk
– hur lite behöver vi röra på oss och vilka super-livsmedel kan vi äta för att orka med en stökig omvärld?
Jessica Norrbom, FyFa och Maria Ahlsén, MedS

10.40  Individen, Laget och Målet
 - med fotboll som exempel Predrag Petrovic, CNS

11.05  Aktiv paus med friskvården, därefter teknisk paus

11.15  Hållbarhetsångest - från vardagskaos till flow
- hur kan vi bidra till positiv förändring? Walter Osika, NVS

11.40  Vad tar forskarkollegorna med sig från varandras föreläsningar?

11.50  Vad tar du med dig från förmiddagen? Vad kommer att stanna kvar?

Du måste föranmäla dig, men det går bra att göra ända tills eventet börjar. 

Rektor Annika Östman Wernerson
Annika Östman Wernerson. Foto: Martin Stenmark

Några ord från rektor Annika Östman Wernerson

Välkomna till den första av - vad vi hoppas - årligt återkommande inspirationsdagar för KI:s medarbetare. Jag tillsammans med mina nytillträdda kollegor i universitetsledningen hoppas att ni vill vara med och bidra till en intressant och energifylld förmiddag!

Dagen inleds med att jag, prorektor Martin Bergö och universitetsdirektör Veronika Sundström presenterar oss och berättar hur vi ser på vårt uppdrag, våra gemensamma prioriteringar och tankar kring KI:s mest angelägna möjligheter och utmaningar.

Sedan får ni möta några av våra framstående forskare och lärare som i korta inspirationsföreläsningar gör nedslag i dagens tema ”Hjärna, hjärta, kropp – så blir vi bättre rustade för att möta en föränderlig och utmanande värld”.

Temat är valt med omsorg. När tempot är högt, framtiden oviss och utmaningarna komplexa blir både den fysiska och mentala hållbarheten extra viktig. Detta är på sätt och vis en paradox, i utmanande tider av ovisshet och snabb förändring, är det lätt att hållbarhet blir ett vackert ord samtidigt som vi behöver den som mest. Ett begrepp man talar om idag är självledarskap. Förmågan att leda sig själv är viktigt men samtidigt är ensam inte stark i en utmanande värld. En av föreläsningarna handlar om just vikten av samspel för att nå såväl gemensamma som individuella mål.

Mellan de korta föreläsningspassen finns utrymme att ställa frågor till talarna varvat med aktiva pauser tillsammans med Friskvården.

Förhoppningen är att förmiddagen ska stärka och inspirera – till såväl individuell hållbarhet som till samspel med andra. Tillsammans bidrar vi till en bättre hälsa för alla - och varandra! Varmt välkomna att delta via zoom!

Dekorativ illustration av hjärna, hjärta och kropp.
Hjärna, hjärta, kropp. Foto: Ikoner: Noun Project

Inspirationsdagen hålls på svenska

Ledningens presentation översatt till engelska och inspelade engelska sammanfattningar av föreläsningarna kommer att läggas ut på medarbetarportalen efter eventet.

Kontakt

Lotta Fylking HR-Specialist