Föreläsningar och seminarier Hur kan träning minska risken att få cancer?

2021-10-05 8:00 - 8:45 Add to iCal
Online https://ki-se.zoom.us/s/69313496664

I detta livestreamade samtal får du ta del av lärdomar och det aktuella kunskapsläget för hur celler, syre och träning hänger ihop, med Helene Rundqvist, forskare vid institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska Institutet.

Porträtt av Helene Rundqvist
Helene Rundqvist. Foto: Stefan Zimmerman

När vi tränar får vi inte bara bättre syreupptagningsförmåga och starkare muskler, i stort sett alla organ påverkas på något sätt. Därför finns flera möjliga förklaringar till den cancerhämmande effekten som man har sett hos fysiskt aktiva personer.

Du får ta del av lärdomar och det aktuella kunskapsläget för hur celler, syre och träning hänger ihop, med Helene Rundqvist, forskare vid institutionen för laboratoriemedicin, Karolinska Institutet.

Samtalet leds av Cecilia Odlind, chefredaktör för tidningen Medicinsk Vetenskap och programledare för KI:s populärvetenskapliga podcast Medicinvetarna.

En del av Nobel Calling Stockholm

I oktober varje år tillkännages vilka forskare som ska tilldelas de olika Nobelprisen – och först ut är alltid Nobelpriset i fysiologi eller medicin. I kunskapens anda bjuder Nobel Prize Museum, i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, på inspirerande event och lärorika möten.

Dekorativ bild.