Föreläsningar och seminarier Hur får vi feedback att funka? - MedEd Studio workshop med professor Liz Molloy

2021-10-27 9:00 - 10:30 Add to iCal
Online
Två personer samtalar i en sjukhuskorridor
. Foto: N/A.

Vi vet sedan länge att återkoppling och feedback har en stor roll i lärandet. Trots det kan det ofta bedömas ineffektivt. MedEd Studio gästas av professor Elizabeth Molloy, Director of Interprofessional Education and Practice på Melbourne University som reder ut begrepp och framförallt strategier att få feedback att bli det lärandemoment det kan bli.

Universitet och sjukvårdsinrättningar har traditionellt sett på "feedbackproblemet" genom att träna mer och få fler personer att lära sig ge feedback. Istället för att göra mer av samma, med liten effekt, föreslår Molloys senaste forskning att det finns möjlighet att gå runt problemet genom att omforma vad feedback/återkoppling innebär. Genom det får den klassiska "mottagaren av feedback" studenten en mer aktiv roll. 

I detta avsnitt av MedEd Studio kommer professor Molloy introducera konceptet learner feedback literacy. Illustrativa exempel kommer att ges av hur detta skulle kunna se ut i VIL-sammanhang samt campusundervisning. 

Vi som undervisar kommer att bli utmanade i att tänka vad vi kan göra för att stödja studenterna deras lärande i feedbackprocessen som även innefattar de emotionella aspekterna. 

Välkommen till detta webbinarium med flertalet interaktiva inslag! Webbinariet hålls helt på engelska.

Prof Elizabeth Molloy, Melbourne University
Prof Elizabeth Molloy, Melbourne University. Foto: N/A.

Professor Elizabeth Molloy

Liz Molloy är professor på Department of Medical Education, samt chef för Interprofessionell utbildning på Melbournes Universitet. Hon har en PhD sedan 2006 inom feedback i klinisk utbildning. Hennes forskning fokuserar på feedback, formativ och summativ bedömning, arbetsplatsens lärande samt interprofessionell utbildning och lärande.

Professor Molloy är sedan 2019 medlem i KIRPIME Fellows

Registrering till MedEd Studio

Kontakt

Jonas Nordquist Forskare