Annan Gå med Karolinska Institutet och Academic Pride i Stockholms Prideparad 2023

2023-08-05 11:00 - 16:00 Add to iCal
Annan Norr Mälarstrand
Colorful images of happy people, pride flags and a sunny sky.
Karolinska Institutet i Stockholms prideparad 2019. Foto: Erik Flyg

Karolinska Institutet stödjer Stockholm Pride som äger rum första veckan i augusti. Under Prideveckan kommer regnbågsflaggan att vaja över campus och vi kommer att delta i Prideparaden lördagen den 5 augusti. Paraden startar på Norr Mälarstrand kl. 13.00, och du kan även delta i Academic Prides förfest innan.

Karolinska Institutets deltagande i Pride sker i samarbete med Medicinska Föreningen (MF) och Odontologiska Föreningen (OF). Tillsammans under samma flagga, Academic Pride, går flertalet lärosäten tillsammans: Karolinska Institutet, KTH, Stockholms universitet, Södertörns högskola och Handelshögskolan. Tillsammans välkomnar vi medarbetare och studenter att delta i Prideparaden!
 

Förfesten

Innan paraden finns det möjlighet att förfesta tillsammans med de andra lärosätena.

Save the date - Mer information och länk till anmälan kommer att uppdateras på denna sida.

Prideparaden

Det går självklart bra att möta upp deltagare i Academic Pride, KI:s medarbetare och studenter direkt där paraden börjar. Till det behövs ingen föranmälan.

Paraden startar på Norr Mälarstrand kl. 13.00. Om du vill säkra en plats på lastbilsflaket, se till att vara ute i god tid. Mer information om Academic prides startnummer kommer att uppdateras på denna sida.

Om Academic Pride: 

Academic Pride är ett samarbete kring Stockholm Pride mellan flera av Stockholms lärosäten med tillhörande studentkårer. Syftet är att synliggöra vikten av hbtqia+ frågor i lärosäten, både vad gäller forskning och undervisning och vad gäller inkluderande arbets- och studiemiljöer. 

Academic Pride 2023 arrangeras av Handelshögskolan, Karolinska Institutet, Kungl. Tekniska högskolan KTH, Södertörns högskola och Stockholms universitet tillsammans med de olika lärosätenas studentkårer.

Så kan du jobba hbtqi-inkluderande 

KI arbetar för att förebygga diskriminering och trakasserier för bland andra hbtqi-personer genom lika villkorsarbetet, ett arbete för en inkluderande arbets- och studiemiljö avseende hela diskrimineringslagen.  

Tre tips för att arbeta hbtqi-inkluderande: 

  • Öka dina kunskaper om hbtqi-personers livsvillkor – det finns flera webbutbildningar om hbtqi-frågor.  
  • Använd ett språk som inkluderar hbtqi-personer och ställ öppna frågor och möjliggör öppenhet.  
  • Reflektera kring vilka normer som påverkar dig och antaganden du gör kring kön och sexualitet.  

Fördjupa dina kunskaper inom hbtqi-inkludering

Webbutbildning om hbtqi och likvärdigt bemötande

RFSL – Riksförbundet för hbtqi-personers rättigheter

Kontakt

Kristina Ullgren Samordnare