Föreläsningar och seminarier Fokus på åldrandet i unikt möte mellan konst och vetenskap

2020-10-05 8:00 till
2020-10-12 17:00 Add to iCal
Online
Porträtt av en äldre dam som tittar ut genom ett fönster.

Forskning om åldrande och hälsa presenterat på nya sätt av Aging Research Center (ARC) i samarbete med Fotoskolan STHLM. Ta del av utställning, föreläsning och film, tillgängliga i digital form.

Hösten 2019 fick fotostudenter på Fotoskolan STHLM i uppdrag att tolka delar av den forskning som bedrivs på ARC. Det gjordes genom att studenterna tog del av föreläsningar och samtalade med forskare på ARC för att sedan ge sig ut och själva porträttera äldre personer runt om i Sverige.

Bilderna resulterade bland annat i en öppen utställning på Folkuniversitetet i Stockholm i februari 2020 och en kort dokumentärfilm. Samarbetet var dels ett exempel på hur forskning och konst kan mötas och berika varandra, dels ett exempel på hur forskning kan kommunicera utanför akademins väggar och nå allmänheten i nya former.

ARC är ett samarbete mellan KI och Stockholms universitet.

Utställning med bilder från samarbetet

Föreläsning: Vem är den äldre idag?

Dokumentärfilm om mötet mellan konst och vetenskap med fokus på åldrandet

En film av Wahab Akman och Leilani Nordin. Medverkar gör Veronika Tybell, studerande Visuell Kommunikatör Fotograf, Isabelle von Saenger, projektledare, ARC och Carin Lennartsson, lektor, ARC.