Konferenser och symposier En resa genom hjärnan - öppet symposium om forskning och teknik inom neurovetenskap

2024-03-11 15:00 - 19:00 Add to iCal
Karolinska Universitetssjukhuset, Solna Sal Sune Bergström, BioClinicum, Solnavägen 30, ingång från Eugeniavägen 3
avbildning av genomskuren hjärnmodell med färgade områden som beskriver vad som är vad.
Hjärnpussel och hjärnpyssel. Foto: Johanna Mayer

I samband med den globala kampanjen "Brain Awareness Week" som firas runtom i världen kommer vi även i år att uppmärksamma detta på Karolinska Institutet med ett öppet symposium - en resa genom hjärnan, den 11 mars 2024 i BioClinicum, Solnavägen 30.

Brain Awareness Week är en global kampanj för att öka allmänhetens medvetenhet om framstegen inom hjärnforskning. Kampanjen organiseras av Dana Foundation.

Vi bjuder på föredrag, experiment och samtal med olika forskare inom neurovetenskap och välkomnar dig som är nyfiken på vad det kan innebära. Vi välkomnar besökare i alla åldrar, unga som äldre (mest lämpade från 12 år och uppåt). Om du inte har deltagit i vårt öppna symposium tidigare och vill ta del av några höjdpunkter från förra året kan du läsa mer om En resa genom hjärnan 2023.

Program

Under eftermiddagen för du möjlighet att lyssna på föredrag, laborera och göra experiment, eller varför inte, fråga ut en forskare. Vi håller till i BioClinicums konferenshall.

Vi kommer att ha både uppvisningar, experiment och spel där du som besökare kommer att lära dig en massa spännande saker om nervceller i hjärnan och mycket annat, som till exempel:

  • Följa elektriska signaler från nervceller och muskler på en skärm
  • Styra en robotklo eller till och med en annan persons arm genom elektriska signaler från dina egna muskler
  • Lära dig hur muskelreflexer fungerar
  • Se den egna hjärnans elektriska rytmer

Anmälan

Anmälan till eventet är öppen och kostnadsfri (begränsat till 300 deltagare). Du anmäler dig till eventet genom att fylla i och skicka in formuläret En Resa Genom Hjärnan (länk)

Livestream

Delar av programmet kommer även att livestreamas. Vi uppmuntrar alla som har möjlighet att delta personligen, men för dig som inte kan närvara personligen, vänligen registrera dig till vår livestream, så skickar vi länken till dig (Zoom).

Moderator

Anders Hansen

Psykiater, författare, programledare

Öppna föresläsningar (Sal Sune Bergström)

Ett StratNeuro-evenemang

Evenemanget organiseras av Alina Aaltonen, Vilma Alanko, Abishek Arora, Thomas Contesse, Ljerka Delac, Asimenia Gkogka, Marina Slashcheva, Julia Spielbauer, Liesbeth Voorbraeck, Vasco Sousa.