Konferenser och symposier Dansens dag

2024-04-29 16:00 Add to iCal
Annan KULTURHUSET, foaljé 3

Vi firar Dansens dag med Internationellt perspektiv och Danshälsa!

Vi bjuder in till en exklusiv eftermiddag med Dans, konst och forskning. Internationella experter i Danshälsa, uppträdande och föreläsning!

I samarbete med Den Kulturella hjärnan -KI och Dansens hus


Price: Entrance fee 120 SEK

boka din plats här 

 

Program

Dr Sara Houston är huvudlektor vid Institutionen för dans vid University of Roehampton i London. Hennes speciella intresse är communitydans, med särskilt fokus på de marginaliserade i samhället. Hennes forskning om Dans och Parkinsons sjukdom gav henne BUPA Foundations "Vitality for Life"-pris 2011. Denna banbrytande studie från University of Roehampton forskade under en fyraårsperiod på hur människor med Parkinsons sjukdom påverkas av dans, och resulterade i boken ”Dancing with Parkinsons” 2019.

Dr. Hanna Poikonen kombinerar vetenskap, dans, konst och teknik. År 2011 avslutade hon en mångsidig magisterexamen vid Aalto University School of Sience i Finland, med fokus på biomedicinsk teknik, neurovetenskap, konstteori och interkulturell kommunikation. Hon är grundare av WiseMotion community och forskare vid ETH Zürich och Örebro Universitetssjukhus.

Gunnar Bjursell professor emeritus och direktör för Centrum för kultur, kognition och hälsa vid Karolinska Institutet.

Åsa N.Åström är utvecklare av Danshälsa på Balettakademien, utbildar nya pedagoger i metoden Dance for PD, och är verksam i kommittén Dance for Health IADMS (International association for dance, medicine and sience). Hon är en av grundarna av nätverket Dans för Parkinson Sverige, och aktiv i flertalet projekt inom området Danshälsa/Dance for Health.

Mer information om dansens dag här

Kontakt

John Sennett Informationsadministratör
+46852486248