Föreläsningar och seminarier Bites of Learning 23/3: Hur arbetar vi som en lärandeorganisation?

2022-03-23 12:15 - 13:00 Add to iCal
En bild som visar tre händer som delar på en pizza
Bites of Learning. Photo: N/A.

Vi reflekterar och lär oss alla under vårt dagliga arbete, men finns det sätt att vi lär oss av våra kollegors erfarenheter och lärdomar?

Som en del av den nya webinarserien "Bites of Learning" på lunchtid bjuder Enheten för undervisning och lärande in till en diskussion om organisatoriskt lärande, de förutsättningarna som krävs och hur vi kan göra kontinuerligt lärande till en del av vårt dagliga arbete.

Att arbeta i en stor organisation och med begränsad kontakt mellan olika grupper och avdelningar gör det svårt att dela med sig av vår kunskap och kunskap och kompetens blir väldigt individuell. Utveckling ses ofta som något för ett specifikt objekt, som en kurs eller ett program, eller för individer. Tänk om vi skulle se det som något vi gör tillsammans? Vad skulle behövas för att få det att hända, och är det möjligt?

I denna diskussion, som faciliteras av Teresa Sörö, reflekterar vi över förutsättningarna som krävs för att få organisatoriskt lärande att fungera i ett givet sammanhang.

Teresa Sörö

Pedagogisk utvecklare
Kontinuerligt lärande och professionell utveckling

Förberedelse inför diskussionen

Som förberedelse inför diskussionen behöver du läsa David Garvins artikel, Building a Learning Organisation, som kan hittas här.

Språk

Sessionen kommer huvudsakligen att hållas på engelska, men det går utmärkt att ställa frågor på svenska muntligt eller via chatten.

Lägg till händelsen i din kalender

Glöm inte att lägga till händelsen i din kalender. Du kan göra detta genom att klicka på 'Add to .ical' högst upp på sidan. Om du använder Mac eller PC bör du kunna dra och släppa filen i din kalender.

Länk till webbinariet

Länken till webbinariet finns här

Vad är Bites of Learning?

För att kunna lyfta och diskutera aktuella pedagogiska frågor och jobba tillsammans har UoL skapat en digital webbinarserie som ges varje vecka:

  • Tid: onsdagar 12.15-13.00 
  • Typer av aktiviteter:
    - 'Discussion circle' - som en klassisk bokcirkel: vi lyfter en artikel, poddavsnitt eller tema som du kan diskutera med andra pedagoger på KI.
    - ’Workshop’ - ett utrymme för korta tutorials, oftast av pedagogiska verktyg där du även är välkommen att komma in med frågor/frågeställningar.
    - MedEd Lab - seminarie med en kort presentation följt av diskussion.

Kontakt

Teresa Sörö Pedagogisk utvecklare