Föreläsningar och seminarier Besök Nordens största zebrafisk facilitet - fullbokad

2022-10-05 till
2022-10-06 Add to iCal
Campus Solna Zebrafisk core facilitet, Nobels väg 16
Dekorativ bild.
Foto: Lars Bräutigam

Zebrafish core facility (ZCF) kommer under två dagar erbjuda guidade turer på plats. Nu finns möjligheten att ta del av medicinsk forskning, djurhållning, teknik och så mycket mer. Kliv in i en värld full av möjligheter tillsammans med oss på ZCF.

Dekorativ bild.
Lars Bräutigam, chef för zebrafiskfaciliteten. Foto: Privat

Under en timmes tid kommer du tillsammans med vår personal gå igenom allt från teknisk utrustning, djurhållning och forskning. Vad krävs egentligen för att hålla över 20 000 zebrafiskar? Hur ser det ut på en anläggning? Vilken teknik används för att bereda och hålla allt vatten?

Se hur en zebrafiskuppfödning går till, från parning och fertilisering till vuxen ålder, lär dig se skillnad på olika kön och hur vi håller räkningen på alla dessa djur. Ta en stund och kolla i några av alla våra mikroskop och observera embryon och yngel i olika stadier av livet, vi erbjuder även en möjlighet att få se flourescens lysa klart inuti levande yngel, har du aldrig sett ett grönt hjärta som pumpa blod eller röda blodkroppar som flyger runt i blodkärlssystemet med mera så är det här din chans!

Under rundturen kommer vi visa filmer där våra forskare berättar om sitt arbete och hur zebrafiskar används i olika forskningsområden, så som i utvecklingen av cancermediciner. Så klart finns tid under och efter turen för dina frågor!

Fullbokad - Registrera dig till rundturerna

De äger rum den 5 och 6 oktober, kl. 9 och 12. Max 10 deltagare per rundtur. Rundturen hålls på svenska eller engelska beroende på deltagarna.

Ange i registreringen vilket klockslag du vill delta.

En del av Nobel Calling Stockholm

I oktober varje år tillkännages vilka forskare som ska tilldelas de olika Nobelprisen – och först ut är alltid Nobelpriset i fysiologi eller medicin. I kunskapens anda bjuder Nobel Prize Museum, i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, på inspirerande event och lärorika möten.

Loggor för Nobel Calling och KI.