Föreläsningar och seminarier Att förebygga diskriminering på arbetsplatsen – Hur gör vi?
Välkommen till en workshop om aktiva åtgärder, arbetet med att förebygga diskriminering, med föreläsaren Frida Sandegård från Inclusion Academy. Workshopen är en träff för Lika villkorsnätverket med målgruppen HR-partners och andra intresserade.
Om workshopen
Tema: Att arbeta med aktiva åtgärder från arbetsgivar- och arbetsmiljösynpunkt.
Under denna förmiddag kommer du få ökad kunskap om hur aktiva åtgärder implementeras i praktiken och hur vi kan förbättra vårt arbete med att uppfylla kraven i diskrimineringslagen. Ni kommer att få prata med varandra i mindre grupper och få möjlighet att ställa era frågor till utbildaren Frida Sandegård och till varandra.
Frida kommer inleda passet med kunskapshöjning om:
- Vad menas med aktiva åtgärder?
- Förebyggande och främjande – vad spelar det för roll och varför är arbetet viktigt?
- Vad säger egentligen lagkraven?
- Konkreta exempel på verktyg för kartläggning och andra åtgärder
I diskussionsformer kommer ni att få samtala om hur anpassning av arbetet kan göras på era olika institutioner. Teori varvas med praktik och stort utrymme för frågor ges!
Anmäl dig till workshopen genom att gå med i nätverket, se kontaktuppgifter nedan.
Workshopen hålls på svenska.
Målgrupp
HR-partners och andra intresserade som arbetar med att främja lika villkor på arbetsplatsen.
Kontakt för att anmäla dig till workshopen och gå med i nätverket
Helena Hörnfeldt
Samordnare Lika villkorOm Frida Sandegård
Frida Sandegård har tidigare arbetat på Antidiskrimineringsbyrån Uppsala, varit förbundsordförande för RFSL och utbildar numera om inkludering, aktiva åtgärder, tillgänglighet och rasism. Hon är även handledare i psykosocialt arbete och arbetar med konflikter relaterat till arbetsplatser och kränkande särbehandling.
Sedan 6 år är Frida frilansande och driver Inclusion Academy tillsammans med Anna Adeniji. De har flertalet konsulter kopplade till sig relaterat till frågor om inkludering, mångfald, jämlikhet och delaktighet.
Om Lika villkorsnätverket vid KI
Nätverket är för målgruppen HR-partners och andra intresserade. Syftet med nätverket är att ge stöd i att hantera lika villkorsfrågor på institutioner. Nätverket är öppet för alla intresserade och träffas ca 1 ggr/termin. Nätverket koordineras av samordnare för lika villkor och jämställdhet i samarbete med HR-avdelningen.