Föreläsningar och seminarier Andrologidagen 2024

2024-09-04 8:00 - 12:30 Add to iCal
Aula Medica, Nobels väg 6, Karolinska Institutet, Solna

Genom antagandet av den EU´s policydokument för hälsa och välbefinnande, Health 2020, och FN:s 2030-agenda för hållbar utveckling, har Europas länder gjort åtaganden för att förbättra hälsa och välbefinnande för alla, minska skillnader och främja jämlikhet mellan könen.

ikoner man och kvinna
Genus Foto: Jessica Lewis (via Pexel)

Medlemsländerna inom WHO:s europeiska region bekräftade detta engagemang redan 2016 genom att stödja strategin för kvinnors hälsa och välbefinnande.

För att främja hållbar utvecklings mål 3 och 5 introducerades senare strategin för mäns hälsa och välbefinnande under den 68:e sessionen i WHO:s regionala kommitté för Europa.

För att understryka vikten av detta ämne kommer Svensk Andrologisk Förening, i samarbete med bl.a. Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset och European Academy of Andrology, att stå värd för ett halvdagsmöte den 4 september 2024 på Aula Medica, Karolinska Institutet. Programmet kommer att omfatta olika aspekter av manlig hälsa, inklusive ämnen som testosteronbrist, de långsiktiga effekterna av barncancerbehandling av pojkar, sexuell och reproduktiv hälsa och manliga preventivmedel.

Program är skräddarsytt för allmänheten och kommer att innehålla presentationer på både svenska och engelska. Talarna representerar olika specialiteter och regioner i Sverige, såväl som Finland och USA.

 

Deltagandet är helt kostnadsfritt.

Vi ser fram emot att se dig där!

 

Kontakt

Mats Holmberg Anknuten till Forskning;Adjungerad Adjunkt