Föreläsningar och seminarier AI-AW med Clinicum

2024-04-23 16:30 - 18:30 Add to iCal
Karolinska Universitetssjukhuset, Solna J3:12 Nanna Swartz

Välkommen på en AI-AW om AI-forskning och dess tillämpningar inom vård och hälsa. Denna afterwork vänder sig till kliniker och forskare som är intresserade av att själva bedriva forskning som har inslag av AI eller lära sig mer om hur AI applikationer och beslutsstöd kan komma till nytta på kliniken.

Innehåll

Max Gordon, 2023 års AI-svensk och överläkare på Danderyds sjukhus, har praktisk erfarenhet av att utveckla AI-lösningar för ortopediska röntgenbilder och implementera dessa forskningsresultat i en klinisk miljö. Han kommer att presentera Clinical AI Research Lab (CAIR-lab) vid Karolinska Institutet, en resurs för alla forskare vid institutet. Detta initiativ bygger på hans erfarenheter och syftar till att föra in AI-algoritmer i kliniker där de verkligen kan göra skillnad. 

Patrik Georgii- Hemming, Chief Medical Information Officer på Karolinska Universitetssjukhuset kommer tala om Datadriven framtid: Nyckeln till AI framgång.

Jonas Molander, projektledare på KI, kommer berätta om arbetet med Taskforce I3 (Interoperabilitet inom Informatik och IT-infrastruktur), som är ett samarbete mellan Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet och SciLifeLab.

Efter seminariet följer mingel med dryck och tilltugg. 

Målgrupp

Målgrupp är kliniker och forskare som är av intresserade av AI forskning med kliniska tillämpningar. 

Språk

Presentationerna kommer hållas på engelska

Kontakt

Sandra Eloranta Senior Forskare