Publicerad: 2024-04-29 16:25 | Uppdaterad: 2024-05-13 12:03

Jobba extra under höstens mottagande av nya KI-studenter

Nu har du möjlighet att vara med och hälsa nya KI-studenterna varmt välkomna och samtidigt tjäna lite extra pengar! Vi söker dig som vill arbeta under mottagningen och på KI:s välkomstdag den 6 september. Läs mer om uppdragen och hur du ansöker nedan.

Studenter i KI tröjor möter nya studenter på Arlanda Flygplats
KI arrival days på Arlanda flygplats Foto: Giulia Grillo Mikrut

Mottagningsvecka

Veckan innan terminsstart arrangeras aktiviteter för nya studenter. Nu söker vi studenter som vill hjälpa till med uppdrag som t.ex. att välkomna internationella studenter under "arrival days" på Arlanda flygplats eller svara på frågor från studenter på plats på campus. För uppdragen under mottagningsveckan är det viktigt att du är bekväm med att prata engelska. Anmäl dig direkt via formuläret via knappen nedan (OBS, formuläret är på engelska). Läs mer om de olika uppdragen under mottagningsveckan på den engelska versionen av sidan. Sista ansökningsdag är 19 maj. 

Välkomstdag 6 september

Fredag den 6 september bjuder KI in alla nya studenter vid våra grundutbildningsprogram till ceremoni och mässa i Aula medica på campus Solna. Ceremonin startar kl 13:30 och innehåller välkomsttal, inspiration och underhållning. Under mässan är studentverksamheter och funktioner på plats för att träffa de nya studenterna. Under mässan hämtar de nya studenterna ut en KI-ryggsäck. Mässan pågår från kl 14:30 - 16:30. 

För att jobba under välkomstdagen den 6 september behöver du kunna svenska. Läs mer om de olika uppdragen och om hur du ansöker nedan.

Vi söker två studenter till uppdraget som konferencier för ceremonin. Som studentkonferencierer leder ni ceremonin och hälsar de nya studenterna välkomna samt presenterar programmet och talare. Ni skriver manus och förbereder er på egen hand men med stöd från KI:s kommunikatörer. För uppdraget behöver du känna dig bekväm med att tala inför en stor publik. Arvodet för uppdraget är 1350 kr vilket inkluderar arbetstid under genrep och ceremoni, manusskrivande och förberedelsetid på egen hand.  

Det är viktigt att du kan medverka vid genrepet under eftermiddagen den 5 september (tiden efter överenskommelse, cirka 2h) och att du är tillgänglig från kl 12:30 den 6 september. Du behöver även förbereda dig på egen hand genom att skriva och kunna manuset.  

Studentpanelen är en av de mest uppskattade programpunkterna under ceremonin. Studentpanelen består av en grupp studenter (4-6 studenter) från olika program som tillsammans delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper om hur det är att vara KI-student. Det kan vara alltifrån vilket som är ditt bästa lunchstället på campus eller ditt bästa plugg-tips. Du får frågor i förväg som du kan förbereda dig med men upplägget är ett live samtal på scen. Du bör känna dig bekväm med att tala inför en stor publik och dela med dig av dina erfarenheter. 

Under eftermiddagen den 5 september har vi genrep. Det är viktigt att du kan medverka både den 5 (tid efter överenskommelse, ca 1 timme) och den 6 september kl 13:30 - 14:30. För uppdraget som studentpanel får du 750 kr vilket även inkluderar förberedelsetid på egen hand.   

Som publikvärd är du en viktig del för att välkomstdagen ska fungera. Det är ett socialt och roligt uppdrag med varierande arbetsuppgifter. Som publikvärd hjälper du till vid de olika stationer både under ceremonin och mässan. Du blir tilldelad arbetsuppgifter på dagen. Arbetsuppgifterna kan bland annat vara att hjälpa till vid insläpp, agera utrymningsvärd, hjälpa till i garderoben eller med ryggsäcksutdelningen. Vi söker 10 - 12 publikvärdar.

Du behöver vara på plats från kl 12:00 – 17:00 fredagen den 6 september. Arvodet är 750 kr. 

Hur ansöker jag?

För att jobba under mottagningsveckan ansöker du via formuläret ovan. 

För att jobba under välkomstdagen den 6 september mejlar du ett personligt brev till ki-student@ki.se där du berättar vem du är, om ditt liv som KI-student och varför du vill jobba på välkomstdagen. Glöm inte att skriva vilket uppdragen du söker och om du har någon tidigare erfarenhet av liknande jobb. Det går bra att söka flera uppdrag. Rangordna i sådana fall uppdragen i din ansökan. Rekryteringen sker löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag är söndag den 19 maj 2024.

Förutom att lära känna nya människor och en superrolig arbetsdag får du även arvodering enligt uppdrag samt en bra merit på ditt CV.

Studenter samtal på scen under KI:s välkomstdag.
Välkomstceremoni HT2022 Foto: Liza Simonsson