Publicerad: 2014-05-12 13:38 | Uppdaterad: 2014-05-16 13:48

Hongkong-delegation besökte KI

C Y Leung, Hongkongs högsta politiska ledare, besökte Karolinska Institutet den 12 maj i samband med sitt Sverigebesök. Delegationen togs emot av rektor Anders Hamsten, som presenterade två områden där det finns potential för ökat samarbete med Hongkong, nämligen regenerativ medicin och innovation.

KI:s direktör för innovation och infrastruktur, Rune Fransson, har tidigare blivit inbjuden till och besökt Hongkong vid ett flertal tillfällen. Han visade Hongkongdelegationen hur KI:s innovationssystem är uppbyggt.

Besökarna fick vid KI-besöket även veta mer om forskningsplattformarna på SciLifeLab (Science for Life Laboratory). Hongkongs kommissionär för vetenskap och teknik, Janet Wong, återkommer till KI den 14 maj för att utbyta erfarenheter kring innovationer och innovationssystem.

KI har centrala avtal med flera universitet i Hongkong, bland annat studentutbytesavtal för läkarprogrammet och fysioterapiprogrammet. Det finns också ett utbytesavtal på forskarutbildningsnivå. Den 26 majkommer KI att ta emot representanter från Hong Kong Polytechnic University, med vilket KI diskuterar utbytesavtal för fler utbildningsprogram.