Publicerad: 2023-10-27 15:33 | Uppdaterad: 2023-10-30 16:35

Hólmfríður är årets arbetsterapeutstudent

Porträtt på Hólmfríður Ásbjarnardóttir.
Hólmfríður Ásbjarnardóttir, årets arbetsterapeutstudent. Foto: Anders Bayly

Hólmfríður Ásbjarnardóttir, student och digital ambassadör på KI, har tilldelats utmärkelsen Årets arbetsterapeutstudent 2023. Utmärkelsen går till personer som har visat värdet av arbetsterapi på etablerade och nya arenor.

I motiveringen lyfts hur hon som studentrepresentant arbetat för att förbättra studiemiljö och utbildning. Hon har också synliggjort arbetsterapi och arbetsterapeutprogrammet i sociala medier och studiesociala sammanhang.

Hólmfríður ”Frida” Ásbjarnardóttir är digital ambassadör på KI, en av de studenter på campus som ska berätta om hur det är att studera på KI och bo i Stockholm.

Just nu är Frida i Kanada via ett utbytesprogram, men i en film tackar hon de som nominerat henne och beskriver arbetet med att starta och driva TikTok och instagramkonto för arbetsterapeut-studenterna på KI. På ett roligt sätt ville hon ge svar på frågan ”vad gör en arbetsterapeut ?”.
-    Jag tror helhjärtat på att vi med sociala medier kan nå ut till många som är födda arbetsterapeuter, bara inte vet om det ännu.

Själv upptäckte hon yrket när hon tidigare i livet behövde uppsöka en arbetsterapeut.
-    Ett tips till den som vill börja som student på arbetsterapeutprogrammet är att vara beredd på att ändra sin syn på världen. Dramatiskt – men sant, säger hon i ett Tik-Tok inlägg för arbetsterapeuternas studentförening Artemis