Publicerad: 2024-06-19 10:40 | Uppdaterad: 2024-06-19 10:50

Hej och hejdå

FM medarbetare
Photo: Ingrid Delin

Nu är snart sommaren här och med det välbehövliga semestertider.
Efter sommaren kommer Eva Palmer att sluta på FM och KI.
Så vi säger hejdå till Eva, men också hej till Johanna, som blir ny enhetschef för FM.

Eva Palmer 

Eva kom till KI 2008 och efter flera år på FyFa och Neuro, började hon arbeta med planering av flytten till Biomedicum och uppbyggandet av FM. Det har varit otroligt lärorika och utvecklande år och hon är stolt över den FM-organisation som vi har skapat tillsammans. FM får flera år i rad högt betyg i nöjdhetsundersökningar och det gör oss otroligt glada och stolta. Men, det betyder inte att vi lutar oss tillbaka. Det finns mycket kvar att utveckla och förbättra, så det är med varm hand Eva lämnar över rodret till Johanna Steen som blir ny enhetschef för FM. 

Vad har varit din största utmaning? 
Att sprida kunskap om och förståelse för vilken otroligt bred servicekatalog FM har. Vi levererar service inom så många områden, och man må tycka att det kostar mycket pengar, men man får väldigt mycket för pengarna. 

Vad är du mest stolt över? 
FM-medarbetarna! Hur de på ett fantastiskt sätt dagligen levererar service till kärnverksamheten! Och även hur vi tillsammans med flyttkonsulter på ett enastående sätt hanterade inflytten april 2018 som genomfördes på 6 (!) veckor. Det allra mesta gick helt enligt plan, men det var som organiserat kaos. Vi behövde simultant hjälpa till med inflytt, leverera service till de grupper som med superfart kom i gång med att labba och även svara på otroligt många frågor. Vi var under press, men så här i efterhand är vi nöjda.  

Vad är ditt bästa minne? 
Det är faktiskt två stycken. Första dagen jag kom till KI och sen 10 år senare när jag första gången klev in i Biomedicum. Vilken fantastisk miljö, både rent kreativ men också byggnaden! 
 
Jag vill passa på att tacka alla jag kommit i kontakt med under åren i Biomedicum och på KI för alla trevliga och konstruktiva samtal, jag kommer sakna denna kreativa och stundvis utmanande verksamhet.  Jag hoppas våra vägar möts igen. Ta hand om er /Eva
 

Johanna Steen

Och välkommen Johanna! Berätta om dig själv.
Många har nog redan träffat mig här på Biomedicum då jag nu jobbar med laboratoriesäkerhet. Jag har jobbat på FM i två år, och innan dess jobbade jag inom en liknande stödverksamhet på en institution på SU.  

Jag har en bakgrund som proteinforskare. Jag disputerade från KTH där jag var en del av humanatlasprojektet. Därefter jobbade jag här på KI, på CMM, och forskade på autoantikroppar hos patienter med RA, innan jag bytte bana till att jobba med stöd till forskarna.  

Vad kommer du att fokusera på nu som enhetschef? 
Jag vill fortsätta att utveckla FM för att ge den service som forskarna i Biomedicum behöver och efterfrågar. Jag värnar om en bra arbetsmiljö för oss som inom FM, men även för alla andra som jobbar på Biomedicum. Därför är det viktigt för mig att alla på Biomedicum känner att den service vi erbjuder via vår servicekatalog både förbättrar arbetsmiljön och effektiviserar forskningen. 

 Vad är ditt bästa minne? 
Jag känner som Eva, det är nog första gången jag var här i Biomedicum på ett studiebesök, tror det var 2019. Jag kände ”Wow, vilken otrolig forskningsmiljö – här skulle jag vilja jobba!” Och nu är jag så glad och stolt över att ta över rollen som FM-chef i detta fantastiska forskningshus.  

Johanna Steen börjar som enhetschef för FM 8 juli

Eva Palmers sista dag på FM och KI är den 8 augusti

Kontakt

Eva Palmer Enhetschef
+46852487075