Publicerad: 2020-10-15 08:45 | Uppdaterad: 2020-10-15 08:54

Håll ut och håll i – håll avstånd och testa dig

Fortsatt ökad smittspridning i samhället ger ett läge där vi inte kan slappna av. Nu måste vi hålla ut och följa alla restriktioner och rekommendationer. Tillsammans stoppar vi smittan!

I förra veckan hölls flygande hygienkontroller vid universitetstandvårdens kliniker. Då upptäcktes plötsligt flera brister. Bristerna bestod bland annat av munskydd som bars på fel sätt och avstånd som inte hölls mellan medarbetare trots att det var möjligt. Att vi börjar tröttna på att följa en massa restriktioner är inte konstigt efter så lång tid. Men Folkhälsomyndigheten rapporterar nu ökade smittotal vecka för vecka och nu börjar även landets regioner rapportera att allt fler patienter med covid-19 behöver sjukvård i någon form. Bland de värst drabbade regionerna är Stockholm.

Mot den bakgrunden kommer vi nu att genomföra en ny testning för covid-19 inom en snar framtid. Institutionens och universitetstandvårdens ledning ber därför alla medarbetare och studenter att testa sig. Mer information kommer separat.

Vi vill inte att våra patienter, studenter och medarbetare ska bli smittade. Vi vill inte heller behöva stänga våra kliniker och ställa in nödvändiga behandlingar för våra patienter, och kliniska pass för våra studenter. Därför ber vi er alla att hålla ut och hålla i. Håll avstånd, följ rekommendationerna om att tvätta händerna, och att nysa och hosta i armvecket. Och stanna hemma om du eller någon du bor ihop med är sjuk. Och testa dig, om inte för din egen skull så för dina kompisars, kollegors eller några andra du bryr dig om. Tillsammans stoppar vi smittan!

Fortsätt att hålla dig uppdaterad om vad som gäller under pandemin på information för medarbetare och studenter om covid-19