Publicerad: 2013-04-30 00:00 | Uppdaterad: 2013-11-26 10:27

Gränslös kongress för psykologstudenter

[NYHET 2013-04-30] Under temat "Var går gränsen?" samlas drygt 1000 av Sveriges 3000 psykologstudenter på kongressen PS13 på bland annat Karolinska Institutet den 3-5 maj.

Peder Berggren
Peder Berggren.Foto: Martin Hammar

Arrangörer för kongressen är studenter från Karolinska Institutets och Stockholms universitets psykologprogram. Temat "Var går gränsen?" ska uppmärksamma sådant som inte ägnas tid under studierna.

- Vi undrar till exempel hur lång en psykologisk behandling får vara och hur man drar gränsen mellan vetenskapliga behandlingar och andra terapiformer. Vi diskuterar gränslandet mellan arv och miljö och mellan filosofi och psykologi, säger Peder Berggren, projektledare för PS13 och student på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet.

Det kommer att hållas föreläsningar, workshops, panelsamtal och flera andra programpunkter och det hela avslutas med en fest på Münchenbryggeriet.

- Den som vill och vågar kan utmana sina egna gränser genom att pröva på improvisationsteater, och Psykologer utan gränser berättar om sin verksamhet bland mycket annat, säger Peder Berggren.

Förhoppningen är att deltagarna ska gå från PS13 med planer på nya projekt och samarbeten.

- Psykologin är under stark utveckling, både i sin roll i samhället och som vetenskap. Vi blivande psykologer måste hänga med här och gå i spetsen för denna utveckling, säger Peder Berggren.

Kongressen äger rum under tre dagar. De olika programpunkterna hålls på olika platser i Stockholm, bland annat på Karolinska Institutet, Oscarsteatern och Münchenbryggeriet.